Pop Roquer de Cambrils - Cambrils al Plat

EL RESTAURANT: CAN SOLÈ
Amb un 80% de clients “locals”, el restaurant Can Solé de Cambrils presumeix de fer una cuina familiar i marinera basada en el producte de proximitat.
El seu propietari, el Josep Lluís Solé, i el cap de cuina, Valentí Matis, ens fan avui un plat amb dos ingredients bàsics de la cuina de Cambrils: el pop de roca i el romesco... una combinació perfecte!
LA RECEPTA: POP ROQUER DE CAMBRILS
Ingredients per a 4 persones:
- 1 pop de quilo de Cambrils
- 300 g de gambes
- 3 patates
- 100 g de fesols
- 2 bitxos
- Sal
- Farina
- Pebre negre
- Oli d’oliva
- Brou de peix
Per fer la picada:
- 50 g d’ametlles
- 2 nyores
- 20 g de pebre vermell
- 50 g d’avellanes
- 10 grans d’all
- 30 g de pa torrat
- Oli d’oliva
Elaboració:
- Comenceu bullint el pop. Perquè quedi ben cuit, haureu de submergir-ho tres vegades en aigua bullint i després deixar-lo bullir durant mitja hora.
- Un cop fet el pop, bulliu les patates en la mateixa aigua.
- Talleu el pop i marqueu-lo a la planxa.
- Prepareu el romesco triturant tots els ingredients i poseu-lo en una a plàtera amb un fons de fesols. Repartiu les patates tallades a daus i poseu-hi a sobre el pop.
- En una altra paella, marqueu les cues de gamba vermella amb una salsa a l’allet que haureu fet amb oli i dos bitxos.
- Emplateu el pop afegint-hi per sobre les gambes a l’allet.
LES POSTRES
PASTÍS DE FORMATGE A LA TARONJA
Les postres d'aquesta setmana van a càrrec d'Una de Postres. L'Alba Molas està al capdavant d'aquest projecte que ofereix tallers, showcookings i activitats extraescolars, amb els quals aprendreu a cuinar passant una estona divertida. Aquesta setmana ens proposa un pastís de formatge a la taronja... Aquí teniu la recepta
Ingredients (5 persones)
Base
- 75 g anacardos
- 13 g Oli coco
- 15 g mel
Pastís
- 125 g mascarpone
- 90 g llet condensada
- 50 ml nata montar (35%)
- 1 ut Taronja
- 3 ut gelatina neutre en làminas
Cobertura
- 1/2 ut mango
Instruccions:
- Triturarem els anacards amb un robot de cuina i hi afegirem l’oli de coco i la mel, fins a obtenir una pasta. Quan tinguem una pasta, en posarem dues cullerades soperes a cada got, pressionarem bé i reservarem a la nevera mentre seguim amb la preparació.
- Posarem a hidratar 3 fulles de gelatina.
- Rallarem la pell de mitja taronja i també en traurem el suc d’aquesta mitja taronja.
- Barrejarem la nata (reservant-ne una o dues cullerada sopera) amb el mascarpone, i posteriorment hi afegirem la llet condensada i el suc i la ratlladura de taronja, i
- seguirem batent.
- Mentrestant, escalfarem la nata que havíem reservat amb la gelatina perquè aquesta última es desfaci. Ho deixarem temperar una mica abans d’afegir-ho a la mescla.
- #unadetips: per tal d’evitar el contrast fort de temperatures, incorporarem una mica de la barreja de formatge a la nata amb gelatina, i després ho afegirem tot a la barreja de formatge.
- Col·locarem la crema de formatge fins quasi omplir el got, per sobre de la galeta que hi havíem posat abans. Refrigerarem un mínim d’1 a 2 hores.
- Podem acabar el muntatge del nostre postre de moltes maneres, però us proposo fer un puré de mango, simplement pelant el mango, trossejant-lo i passant-lo per la batedora.
CONCURS
