Back to top

El Memorimage celebra els 18 anys commemorant el centenari dels 16 mil·límetres

El Festival Memorimage ha donat el tret de sortida de l'edició 2023 amb un fil centrat en la figura de Joan Perucho

La divuitena edició del Memorimage ja està en marxa. El festival internacional de cinema fet a partir d'imatges d'arxiu ha donat el tret de sortida aquest dimecres al Teatre Bartrina. Ho ha fet amb Sang i salsa de tomàquet, un film que submergeix l'espectador en l'univers de l'escriptor Joan Perucho a partir del seu propi fantasma.

El Memorimage abaixarà el teló aquest dissabte al vespre, 11 de novembre, amb una cloenda protagonitzada per Les Joies del CIMIR. Durant l'acte inaugural s'ha posat en relleu el valor d'haver consolidat un festival tan específic com el Memorimage amb 18 edicions. A més de celebrar la majoria d'edat del Memorimage, aquest 2023 també s'ha volgut retre homenatge a una altra efemèride, especialment important per al festival reusenc.

Tal com recorda la directora artística, Anna Petrus, enguany fa cent anys que Kodak va crear la primera càmera de 16 mil·límetres, provocant, així, el naixement del cinema amateur. Juntament amb les posteriors càmeres de súper 8, "són càmeres que han documentat la vida domèstica de les persones anònimes", explica. Petrus sentencia que "és un arxiu de valor incalculable per donar compte de com ha viscut la gent corrent els grans esdeveniments de la història, fora del discurs oficial i oficialista".

Paraules clau:

Notícies relacionades