Back to top

Gepec i Aturem BCN World presenten al·legacions al PDU del projecte

JONATÁN SORIANO

El termini per presentar al·legacions al Pla Director Urbanístic de BCN World finalitza el proper dimarts, excepte pels ajuntaments que tenen un mes extra. Gepec i la Plataforma Aturem BCN World ja tenen enllestides les al·legacions  que presentaran conjuntament. Els punts tractats es concentren en els dubtes sobre la viabilitat energètica del projecte i en el dret de reversió dels antics propietaris dels terrenys que van ser expropiats

Malgrat l’aprovació inicial del Pla Director Urbanístic que va tenir lloc el passat mes de juliol, el projecte continua aixecant molts dubtes en l’organització ecologista Gepec i la plataforma Aturem BCN World. Per això, ambdues entitats han assegurat que presentaran de manera conjunta una sèrie d’al·legacions a la planificació aprovada abans que el termini finalitza el pròxim dimarts. La plataforma Aturem BCN World ha assegurat que una part dels punts tractats es concentren en la viabilitat energètica del projecte, sobretot pel que fa l’abastiment d’aigua i d’electricitat. A més, també confirmen que presentaran al·legació contra la proposta de crear una zona verda i de millorar la connectivitat de la Sèquia Major perquè, afirmen, no és real. 

Per la seva banda, els representants del Gepec han explicat que una part de les al·legacions també pretén reflectir la preocupació per la proximitat de BCN World amb el complex petroquímic. En aquest sentit, asseguren que el complex turístic, tal com es planteja ara, s’ubicaria enmig de la zona d’afectació d’empreses com Bayern, Clariant o Ercros, entre d’altres. També han enfocat una part de les al·legacions en la qüestió de les expropiacions dels terrenys i l’obligació que té la Generalitat de compensar els propietaris pels canvi en la planificació urbanística o be retorna’ls-hi. 

El període d’al·legacions finalitza el pròxim dimarts. Els ajuntaments, però, disposaran d’un mes afegit per presentar-ne les que considerin. A partir d’aleshores s’inicia un període de resposta que durarà tres mesos, fet que emplaça l’aprovació definitiva del planejament urbanístic a finals del primer quadrimestre de 2016.