Back to top

La majoria dels alumnes d'FP Dual d'Informàtica acaben amb un contracte de feina

ELIZABETH LÓPEZ

El 80% dels alumnes del sector TIC acaben les pràctiques amb un contracte de feina. Els cicles d'informàtica tenen una ocupació molt alta seguit dels d'Higiene Bucodental. La necessitat de les empreses de trobar professionals especialitzats és la prova de l'èxit de la formació professional dual, una modalitat que combina la formació en un centre educatiu amb l'activitat a l'empresa. Permet que els diferents ensenyaments s'adeqüin a les necessitats del mercat laboral.

L'Àlex té 19 anys, fa només 2 mesos que ha acabat les practiques de Formació Professional Dual en aquesta empresa i ja ha aconseguit un contracte feina. Ha estudiat el Grau Superior en Desenvolupament d'Aplicacions Web a l'Institut Baix Camp, un dels cicles que conjuntament amb el d'Higiene Bucodental, té més sortida laboral. El 80% dels alumnes d'aquests dos cicles estan treballant del que han estudiat, segons dades del mateix centre educatiu. Ara la idea de l'Àlex és agafar experiència laboral i seguir estudiant online.

És necessiten més informàtics. Aquesta és la reclamació dels empresaris del sector TIC per poder créixer. Per aquest motiu fa un any el Clúster Tic Catalunya Sud ubicat a Tecnoredessa va signar un conveni amb l'Institut Baix Camp per potenciar l'FP Dual. Ara l'han ha ampliat amb 2 instituts més de la demarcació. El primer any ha estat tot un èxit. Dels 15 estudiants que han fet pràctiques a les empreses del Clúster, la majoria han acabat amb contracte.

Per donar resposta al mercat de treball, empreses i  instituts treballen conjuntament els continguts per adequar-se a les seves necessitats.

La demanda empresarial continua a l'alça és per això que a partir del proper curs ja en seran 35 els estudiants que treballaran en una quinzena d'empreses de les 45 que conformen el Clúster. En total, a Reus hi ha 3 instituts que imparteixen FP Dual i no es descarta que vagi a més.