Back to top

Cultura recomana la construcció d'una biblioteca de proximitat

Així ho reflecteix l'última edició del Mapa de Lectura Pública de Catalunya, que data del 2014. Des de l'Ajuntament asseguren que l'equipament que hi ha al municipi pot absorbir la demanda existent però els veïns del barris més allunyats del centre coincideixen en la necessitat de crear un nou equipament més a prop
Una dona busca un llibre a la Biblioteca de Cambrils

Cambrils necessita una biblioteca de proximitat. Així ho reflecteix el Mapa de Lectura Pública de Catalunya en la seva darrera edició, amb data del 2014. Es tracta del document tècnic on es registren aquelles consideracions i propostes d'actuació en matèria bibliotecària als municipis catalans.

En el cas de Cambrils, el text recomana a l'Ajuntament crear un equipament orientat cap als barris que estan més allunyats del centre urbà, on es troba la biblioteca existent. També recomana ampliar la plantilla local amb un o dos bibliotecaris més, fins a tres tècnics auxiliars a banda dels cinc que hi ha ara i amb un substitut.

Una proposta que secunden els veïns dels barris de La Llosa i de Vilafortuny, les zones més allunyades del centre del municipi. Segons consideren, és necessari apropar aquest servei amb un nou equipament i, fins i tot, en el cas de Vilafortuny ofereixen habilitar un espai al Centre cívic o a l'institut La Mar de la Frau. "A l'institut de secundària hi ha una petita biblioteca i potser la col·laboració entre Generalitat i Ajuntament seria una manera de potenciar l'espai i obrir-ho al públic", assegura el representant de l'Associació de veïns de Vilafortuny, Henrik Hernández.

Una opció que a La Llosa no contemplen per manca d'un espai de caràcter estrictament veïnal. "Si encara estem demanant que ens facin un centre cívic, encara que sigui amb quatre totxos, perquè tenim goteres i per acollir més activitats és impossible acollir ara una biblioteca", explica la presidenta de l'Associació de veïns de La Llosa, Ana Maria Franquet. En aquest sentit, el Mapa recomana concretar-ne les dimensions en un pla municipal de biblioteques.

Des de l'Ajuntament, però, no coincideixen amb la visió reflectida al document i defensen no tenir prous recursos per a garantir el manteniment d'un altre equipament ni de més treballadors. Al mateix temps, manifesten que la biblioteca que es troba en funcionament pot absorbir tota la demanda que existeix al municipi.

Paraules clau: