Back to top

Mont-roig del Camp demanarà a l'Estat més autonomia fiscal

Així ho ha decidit per unanimitat el ple de l'Ajuntament, que ha votat a favor de l'escrit difós per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. D'altra banda, l'equip de govern ha rebutjat l'única al·legació que s'havia presentat contra la Relació de Llocs de Treballs i l'ha aprovat de manera definitiva
Un instant de la sessió plenària d'aquest maig

Els grups municipals de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp han coincidit en demanar al govern de l'Estat que concedeixi més autonomia fiscal a nivell municipal per tal que l'Administració local pugui reinvertir i disposar del superàvit. Una situació que a la població es va donar al tancament de l'exercici de 2015.

Totes les forces polítiques del consistori montroigenc han manifestat el seu suport al punt, derivat d'una moció que ha iniciat la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Segons han reivindicat durant la sessió, els actors polítics locals són qui més coneix la realitat municipal i, per tant, qui està més capacitat per a gestionar una situació de superàvit. "Això és una veritable injustícia i envaeix l'autonomia de l'administració local i sense justificació, perquè l'administració local és la que té els comptes més sanejats", ha assegurat el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, Juan Gallardo.

"Ens agradaria buscar un acord per què amb aquests diners de superàvit es busquin eines que permetin retornar aquests recursos a la ciutadania en forma de millors serveis públics", ha matisat la portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, Irene Aragonès.

Durant la sessió plenària també s'ha aprovat de manera definitiva la Relació de Llocs de Treball amb un debat tens, després que l'equip de govern i Ciutadans hagin rebutjat l'al·legació que havia presentat del grup de PDeCAT.

Paraules clau: