Back to top

El ball adaptat triomfa al Pavelló Olímpic

El Pavelló Olímpic ha estat la seu del Campionat de Catalunya de ball esportiu. Una competició que ha aplegat tot tipus modalitats, amb el ball adaptat com a protagonista.
Una de les parelles de la modalitat Down Catalunya

El Pavelló Olímpic de Reus s'ha tenyit de mil i un colors amb els vestits de les més de 250 parelles participants en el campionat de Catalunya de ball esportiu. Una competició que ha aplegat tot tipus modalitats de ball diferents com són la samba, la salsa o el txa-txa-txa. Tots els participants han buscat fer-se un lloc entre les millors parelles de Catalunya. I és que la ciutat ha reunit en dos dies l'elit del ball al territori.

Segons la presidenta de l'Ecola Wapacha de Reus, Isabel Pérez, "El campionat de Catalunya és per als ballarins el final d'un camí. Tota la temporada treballant per assolir els objectius que s'han marcat".


La categoria estrella de la jornada ha estat la de diversitat funcional on hi han participat una desena de parelles reusenques amb Síndrome de Down. Totes elles formen part de l'Escola Wapacha que lluita dia a dia perquè la integració en l'esport sigui una realitat sobre la pista.

Una d'aquestes parelles són el Robert i la Mireia, campions de la modalitat Down de Catalunya. El Robert té molt clar que és per ell la Mireia: "No podem discriminar a ningú. Tot som iguals, especialment la Mireia".

La Wheelchair, modalitat on es competeix amb cadira de rodes, ha deixat bocabadat al públic. Una vegada més l'esport ens mostra que els únics límits que existeixen són els que ens instaurem nosaltres mateixos.