Back to top

La festa solidària per l'Alzheimer recull 3.000 euros

Més de 300 persones han assistit a la festa solidària que s'ha celebrat a la Casa Sant Josep dels germans La Salle de Cambrils, per recaptar fons per a l'Associació de Familiars d'Alzheimer Costa Daurada. La festa ha acollit una exposició i venda d'obres del pintor David Callau amb la que s'han recaptat 3.000 euros.
obres david callau

En poca estona s'han venut les més de 300 obres que l'artista cambrilenc David Callau ha ofert a l'Associació de Familiars d'Alzheimer Costa Daurada per recaptar fons per a l'associació. El projecte va arrencar el passat mes de juny quan, des del centre de dia Les Orenetes, es van proposar organitzar un acte benèfic en favor dels afectats i familiars d'alzheimer, i es van posar en contacte amb el pintor Callau, que diu que "jo els proposo de fer una exposició en petit format, reduït, per poder tenir obres de 5, 10, 15 o 20 euros, perquè la gent pugui comprar i pugui donar força a aquesta iniciativa i a aquest seguir endavant de l'Associació". La coordinadora del centre de dia Les Orenetes, Carmen Barro, explica que "en un principi era un esdeveniment d'exposició de pintura, i s'hi ha anat sumant, per exemple, el saxofonista de Joaquín Sabina, un pianista, una soprano... molta gent a que li ha agradat la idea i ha volgut col·laborar. Fins i tot nosaltres estem sorpresos".

L'actuació del pianista i la soprano ha anat seguida d'una performance en què Callau ha pintat una obra en directe mentre el saxofonista de Sabina li ha posat música improvisadament. Tot plegat ha entusiasmat el públic, que ha adquirit les petites obres d'art del pintor fins arribar a recol·lectar 3.000 euros que han anat directament a l'Associació de Familiars d'Alzheimer. Segons Barro, aquests serviran per "poder contractar més personal pels tallers d'estimulació cognitiva, ja sigui un fisio, o també volem tenir aparells nous per la fisioteràpia." Entre les assistents hi ha l'Elena Ramon, que a més de l'amistat que té amb David Callau, assegura que "a mi l'alzheimer és un tema que per desgràcia em va tocar d'aprop, i he vingut encara amb més ganes".  

Des del centre de dia Les Orenetes asseguren que aquesta "tarda per al record" és només el principi de molts esdeveniments més que vindran.

Paraules clau:

Notícies relacionades