Back to top

Es multiplica per quatre l'interès per llogar autocaravanes

La irrupció de la pandèmia ha incidit, directament, en la planificació de les vacances de cara a l'estiu. I no ha estat fins aquestes darreres setmanes, que la ciutadania s'ha començat a moure per concretar què farà i on passarà el període de vacacional. En aquest context, un dels sectors que n'està sortint més beneficiat és el de lloguer d'autocaravanes.
lloguer d'autocaravanes

El fet de portar-se, literalment, la casa a sobre quan es va de vacances, com en el cas de les autocaravanes, dona seguretat i tranquil·litat en un context com l'actual, en què tenim l'amenaça constant de contagiar-nos de la Covid-19.

Aquest ha estat el principal motiu pel qual, des de que es va conèixer que l'estat d'alarma finalitzarà el proper 21 de juny, han crescut exponencialment les consultes relacionades amb el lloguer d'autocaravanes. També s'està observant que molts dels sol·licitants no tenen experiència en viatjar en autocaravana, fet que reforça l'argument que es decanten per aquest sistema perquè la seguretat que aporta és comparable amb la d'estar a casa.

"No hi ha prou autocaravanes de lloguer per la creixent demanda, que se situa en el 40%"

Les dificultats econòmiques provocades per la pandèmia, els ERTO's, la desescalada per fases o les incerteses en mobilitat, han fet que enguany les reserves de cara a l'estiu s'estiguin retardant, i que no hagi estat fins les darreres setmanes quan moltes persones s'han començat a plantejar seriosament què faran aquest estiu i on passaran les vacances. Per això, moltes de les consultes sobre lloguer d'autocaravanes encara no s'han concretat. Tot i així, es preveu que enguany creixaran entorn el 40% en relació la campanya d'estiu de l'any passat. Aquesta xifra fa que, amb l'estoc d'autocaravanes per llogar que hi ha a la demarcació, no es podran satisfer totes les demandes. Tal i com explica el gerent de l'empresa de lloguer i venda d'autocaravanes Autonuel, situada a Riudoms, "hi haurà famílies que es quedaran sense la desitjada autocaravana". 

L'interès per camperitzar furgonetes també creix

Paral·lelament, també està creixent l'interès per camperitzar furgonetes, és a dir, per convertir les furgonetes en allotjaments mòbils de cara a l'estiu. En aquest sentit, l'increment se situa entorn el 140%, tot i que estem parlant d'un perfil més minoritari. D'altra banda, s'ha constatat un increment de la demanda de turisme de proximitat, ja que bona part dels qui aposten per llogar autocaravanes o utilitzar furgonetes camper, tenen la intenció de no sortir de l'estat espanyol. Aquesta tendència es deu a les limitacions en mobilitat, la seguretat que dona poder estar relativament a prop de casa, i la incertesa que envolta les companyies aèries i les restriccions en els vols.  

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades