Back to top

Una fotògrafa reusenca exposa al metro de Barcelona per una causa solidària

 La fotògrafa Sonia Sánchez participa del certamen que compta amb el suport de TMB i Accu, i gira a l'entorn de pacients amb malaltia inflamatòria intestinal

La fotògrafa Sonia Sánchez exposa una mostra fotogràfica al metro de Barcelona durant tot aquest mes de desembre. La iniciativa -voluntària i altruista per part de Sonia- fa costat als pacients que sofreixen la Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII), greu i crònica malaltia que ella mateixa pateix. L'exposició compta amb el suport del Transport Metropolità de Barcelona (TMB) i la Confederació Accu de Crohn i Colitis Ulcerosa. 

Metro Diagonal

La presentació s'emplaça al passadís d'enllaç de l'estació de metro de Diagonal, que connecta les línies 3 i 5. Un multitudinari lloc per on passen milers de persones al dia i que ja contemplen l'obra de Sonia. 

Cada any, TMB organitza una campanya coneguda com “Tria la teva causa” i en aquesta ocasió, s'ha enfocat cap a les MII. Sota el lema “Donar veu al que no se sent, llum al que no es veu”, Sonia ofereix una impactant galeria d'imatges i panells explicatius que no deixen indiferent, amb diversos casos reals de persones amb MII, algunes d'elles fins i tot ja traspassades. 

Malalties autoimmunes de l'aparell digestiu

Amb aquestes imatges, Sonia capta amb la seva càmera el contrast entre els mals moments de la malaltia i la superació personal dels pacients amb el suport de familiars i amics.   

Les MII són malalties autoimmunes que afecten l'aparell digestiu i no tenen un tractament definitiu per a la seva curació. És per això, que Sonia amb les seves fotos, desmitifica que aquestes patologies siguin invisibles per a la immensa majoria, i alerta que les MII limiten en gran manera la vida de les persones que les pateixen ja sigui Crohn, ja sigui colitis ulcerosa. 

En l'actualitat, les MII afecten a més de 3 milions de persones a Europa i a 5 milions a tot el món. A l'Estat són més de 300.000 i a Catalunya 35.000, o el que és el mateix, 1 de cada 200 persones estan afectades amb aquesta malaltia. 

sonia

Detallar que Sonia és tècnica de comunicació en disseny, audiovisuals i fotografia a Activa Mútua, i que al llarg de la seva trajectòria com a artista ha exposat en diversos certàmens de Catalunya i l'Estat, alhora que guardonada en multitud d'esdeveniments com la xarxa social d'artistes Yuglo al Teatre Lara de Madrid amb la mostra “Dones del Planeta”; seleccionada pel centre Unesco de Madrid a la “Declaració Mundial de Contribució de les Persones amb Diversitat Funcional a una Cultura de Pau” o triada per la prestigiosa PhotoEspaña per una sèrie titulada “Rails”, introspectiva personal de viatges amb tren. 

És també autora i fundadora amb les seves fotos del "Calendari Benèfic de la Malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa" 2014, 2016 i 2018. També ha estat reconeguda al multitudinari festival "Videt" de videoart a Vilafranca del Penedès amb la projecció “Conscient” o guanyadora del concurs “Instants d'Aigua” de l'Ajuntament de Reus, entre molts altres. 

Paraules clau:

Notícies relacionades