Back to top

100 anys de Reus capturats per Niepce

ADRIÀ MORTE

Si pensen qui pot haver fotografiat qualsevol esdeveniment o acte cultural de la ciutat, aviat pensaran en l’emblemàtic estudi fotogràfic Niepce de la plaça Prim. Enguany, aquest establiment ha celebrat el seu centenari i per celebrar-ho ha editat un llibre que recull els darrers cent anys d’història de Reus.

Canal Reus Televisió ha acompanyat a l’editor del llibre, Carles Busquets, tercera generació de la família, perquè ens expliqui com ha anat canviant la ciutat a través de les milers de fotografies que ha captat. Així va començar la història de Carles Busquets, tercera generació de fotògrafs de l’estudi fotogràfic Niepce de la plaça Prim.

Amb motiu del centenari de la firma fotogràfica aquest establiment ha editat un llibre que repassa els darrers cent anys de la història de la ciutat amb imatges d’àmbits com la política, l’urbanisme, l’esport i la societat. Algunes de les fotografies il•lustrades i d’altres objectes històrics de la botiga es poden veure al Palau Bofarull fins a principis de juny.

Una exposició per descobrir com ha anat creixent la ciutat des del 1926 fins l’actualitat. Busquets assegura que hi ha moltes imatges que s’han quedat fora.

L’arxiu Niepce ha anat creixent amb els reportatges creats per les generacions de la família Busquets, ara, és el torn de la quarta generació de fotoògrics representada per la filla de Busquets, Dolors Busquets, i el seu nebot, Ramon García.

Consulta aquí la resta de comerços històrics de Reus