Back to top

193 trucades al 112 per incidències relacionades amb el vent

Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del pla VENTCAT perquè durant el matí cal mantenir la prudència en la mobilitat i a prop de zones urbanes arbrades sobretot al litoral i prelitoral de Barcelona fins el Baix Camp.
El 112 ha rebut 193 trucades per incidències relacionades amb el vent

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut fins a les 9.30 hores 193 trucades per incidències relacionades amb el vent. La majoria d'aquestes s'han fet des del Barcelonès (107) i des del Baix Llobregat (31). Els avisos s'han realitzat per caiguda d’arbres, obstacles a la calçada i risc estructural exterior. També s'han produït alguna incidència de més gravetat com la caiguda d'un mur d'un pati d'una comunitat de veïns a la ciutat de Tarragona. No consten persones ferides.

Protecció Civil de la Generalitat manté l'alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que s'estan produint i que afectaran el litoral i prelitoral des de Barcelona fins el Baix Camp, fins al migdia.

Renfe ha informat aquest matí que per previsió de vents Adif mantindrà la circulació ferroviària entre L'Ametlla i Montroig fins a les 11 hores. Per facilitar la mobilitat dels usuaris, Renfe ha establert un servei alternatiu per carretera entre l’Ametlla i Cambrils per als trens Regionals de la R16 (Barcelona - Tortosa per Tarragona), i per als trens de Llarga entre l'Aldea i Tarragona.

A més, a causa del vent s'ha limitat la velocitat de circulació dels trens a la zona de la demarcació de Tarragona, afectant els trens de les línies R13, R14 y R15.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l'exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. També cal extremar la precaució en les activitats a l’aire lliure tant a l’entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins, per la possibilitat de caiguda de branques i arbres. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent. 

Trobareu tots aquests consells al web interior.gencat.cat/ventades