Back to top

300 alumnes creen un rap per prevenir la islamofòbia

Prop de 300 alumnes de 3r i 4t d’ESO dels quatre instituts de Cambrils i la Unitat d’Escolarització Compartida han creat un rap i han gravat un videoclip per prevenir la islamofòbia
noticies

El muntatge musical de 8 minuts i mig es va presentar ahir a la tarda a l’Ateneu Juvenil i des d’avui es pot veure a les xarxes socials corporatives de l’Ajuntament de Cambrils.

El taller de rap, cursat per l'alumnat dels instituts de cambrils, tenia com objectiu principal desenvolupar la reflexió i l’esperit per treballar els valors del respecte, la tolerància i l’esperit crític a través d’un àmbit artístic com és la creació musical.

El tema central que es va tractar en aquests tallers és la prevenció de la islamofòbia i la xenofòbia principalment per la proximitat de l’atemptat del 2017 al municipi.

rap

Els tallers es van realitzar als quatre instituts de Cambrils (Institut Cambrils, Institut Ramon Berenguer IV i Institut La Mar de la Frau i Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer) i la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC).

Material didàctic reat per l'alumnat

rap

Posteriorment, alumnes representats de cada institut van enregistrar la cançó a l’estudi de gravació de l’Ateneu Juvenil de Cambrils. El videoclip inclou imatges dels tallers, de la gravació i de la festa de final de curs de 6è al Parc del Pinaret ballant la cançó.

El propi alumnat ha elaborat un material didàctic susceptible de ser difós i de poder treballar als instituts.

Paraules clau:

Notícies relacionades