Back to top

El 70% de les malalties degeneratives són per Alzheimer

L'Alzheimer segueix sent el tipus de demència més habitual. Al Baix Camp hi ha diagnosticats al voltant de 7.000 casos, 4.000 dels quals pertanyen a la ciutat de Reus.
alzheimer

L'Alzheimer segueix sent el tipus de demència amb més afectats, arribant a ocupar el 70% dels casos de malalties degeneratives. Només al Baix Camp hi ha diagnosticats 7000 afectats, 4000 dels quals a Reus. Tot i això, aquesta demència segueix sent de difícil detecció, de manera que hi ha nombrosos casos dels que no es té constància. Amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer avui 21 de setembre, l'Associació d'Alzheimer Reus i Baix Camp ha organitzat una sèrie d'activitats durant de divulgació i suport a familiars per tal de reivindicar la necessitat de consciència que ha d'existir per abordar aquesta malaltia. Unes jornades especials, però que no només són importants una vegada l'any. "Aquestes jornades van enfocades a conscienciar, a exigir una mica més a la ciència i a que la gent conegui i previngui la malaltia", destaca la neuropsicòloga de l'Associació d'Alzheimer Reus i Baix Camp, Blanca de la Cruz.

Les activitats del centre inclouen un cine fòrum, músicoteràpia per als afectats i els seus familiars i conferències i taules informatives per divulgar informació d'aquesta malaltia. Una tasca molt necessària per apropar-la i prevenir als qui la poden patir. "La població cada vegada és més longeva i per tant, la malaltia cada vegada té més casos. La gent té por de la demència, i cada cop es preocupen abans tot i que hi ha molta gent que encara no està sensibilitzada", afegeix De la Cruz.

El de Reus és l'únic centre a la comarca especialitzat en aquesta malaltia acreditat per la Generalitat. L'Associació demana col·laboració per tal de concertar places públiques al Centre Diürn Especialitzat, així com també suport per a facilitar la proximitat dels recursos als usuaris, independentment del seu lloc de residència.

Paraules clau: