Back to top

Aigües de Reus repara i renova la xarxa d’aigua en 16 carrers

En total, els treballs tindran un cost estimat d'1.540.000 euros i no representaran cap despesa per als veïns dels carrers afectats perquè són finançats íntegrament per l’empresa municipal d’aigües

Aigües de Reus ha començat el 2022 amb un important desplegament d’obres de reparació i renovació de les xarxes de sanejament i abastament, de manera que els dos primers mesos de l’any s’hauran acabat o iniciat intervencions en un total de 16 carrers de la ciutat. Un esforç continuat per garantir el servei i la qualitat de l’aigua que, al llarg de 2021, va comportar l’execució de 36 obres amb un cost total d'1.910.000 euros.

Tots aquests treballs tenen com a finalitat la millora de les condicions de servei de les xarxes tant de sanejament com d’abastament d’aigua, de titularitat íntegrament municipal, a tots els barris de la ciutat. Les obres sempre s’executen de manera coordinada entre Aigües de Reus i l’Ajuntament, amb l’objectiu que l’obertura dels carrers s’aprofiti per dur-hi a terme treballs de nova pavimentació i altres necessitats. 

Manteniment de les canonades

El manteniment de les canonades sota terra és una feina imprescindible, ja que permet garantir serveis tan bàsics i quotidians per a la ciutadania com el subministrament d’aigua i l’evacuació de les aigües brutes. Mentre que el sistema de sanejament de Reus compta, avui dia, amb 311,5 quilòmetres de canonades, el sistema d’abastament d’aigua suma 360 quilòmetres.

Les obres programades poden consistir tant en la renovació total d’un tram de xarxa, atès el seu envelliment, o una reparació parcial de les canonades després de detectar-hi problemes de degradació. Òbviament, el pressupost anual també incorpora una partida per a la intervenció d’urgència en cas d’avaries.

Sense despesa per als veïns

Pel que fa a reparacions i renovacions, aquest principi d’any ja s’han finalitzat diverses obres, mentre que n’hi ha d’altres programades, però que encara no han estat iniciades. El total dels treballs tindrà un cost estimat, ara mateix, en 1.540.000 euros. En tots els casos, i com és habitual, els treballs que es duen a terme no representen cap despesa per als veïns dels carrers afectats, sinó que són finançats íntegrament per l’empresa municipal d’aigües.

Totes aquestes obres estan en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU i el Pla d’Acció Municipal 2019-2023, que incorpora “la priorització de l’aigua com a element de gestió urbana”.

L’inici dels treballs sempre es comunica prèviament als afectats i a les associacions veïnals respectives. Com és habitual en totes les obres que impulsa a la ciutat, Aigües de Reus posa a disposició dels veïns de l’àrea un telèfon durant l’horari laboral (977345843) per a qualsevol consulta durant les obres.

Paraules clau:

Notícies relacionades