Back to top

L'Ajuntament de Reus aprova incrementar el preu del contracte de la brossa

El ple extraordinari d'aquest divendres ho ha aprovat amb els vots a favor del govern del PSC, ERC i Ara amb el suport de Junts

L'Ajuntament de Reus ha aprovat un increment del contracte de la brossa de més de mig milió d'euros l'any. En un ple extraordinari celebrat aquest divendres, el govern del PSC, Esquerra i Ara Reus ha rebut també el suport de Junts. Vox, el PP i la CUP, per la seva banda, han votat en contra d'aquesta revisió. El contracte aprovat l'any 2020 i en marxa des del 2021 preveu que se'n pugui revisar el preu per reflectir els increments de costos de personal i de combustible.

La Unió Temporal d'Empreses Reus Net havia sol·licitat aquesta revisió, que el govern actual ha acceptat, i que també ha rebut el vot a favor de Junts, que encapçalava el govern quan es va signar el contracte. Així doncs, dels 10,6 milions d'euros anuals que s'havia establert es passarà als 11,2 milions d'euros l'any.

Crítiques de l'oposició

Pel que fa a l'oposició, haver de recórrer a aquesta mesura es considera una falta de planificació. Entre els retrets al govern s'ha subratllat que Reus Net va guanyar el concurs públic precisament per ser l'oferta més econòmica. Un avantatge que, ara, consideren que queda en dubte.

Les mateixes queixes ha recollit la proposta per ampliar els serveis del contracte. En aquest cas, amb el suport del govern i de VOX, els vots en contra de Junts i la CUP i l'abstenció del PP. El ple extraordinari també ha servit per aprovar que l'Ajuntament signi un crèdit d'1,2 milions d'euros.

S'ha de destinar a avançar la part subvencionada per Europa de la Comunitat Energètica del Polígon Agro Reus. En aquest cas, l'oposició considera que hi ha, o hi hauria d'haver, capacitat financera suficient per evitar el crèdit bancari.

El popular Sebastià Domènech, de fet, ha deixat clar que el mecanisme escollit li recordava procediments com el de l'aval de Shirota o el cas Innova. Principalment, com també han criticat la CUP i Vox, perquè la Comunitat Energètica és un ens publicoprivat on la part municipal no és majoritària.

Paraules clau: