Back to top

Alforja serveix 800 racions de pataco en el marc de la Fira

LAURA ROIG

Alforja ha acollit per tercer any consecutiu la Fira del Pataco, un menjar típic d'Alforja però també del Baix Camp. Tot i que el plat fort és el dinar popular, la fira també ha comptat amb una seixantena d'estands i nombroses activitats.

Unes 800 persones han degustat el pataco en el marc de la fira gastronòmica que porta el nom d'aquest plat típic de la cuina d'Alforja. Un equip de 24 persones ha estat l'encarregat d'elaborar la gran paella de pataco que conté, entre d'altres, 350 quilos de patates, 100 quilos de cebes, 175 quilos de carbassó, 20 quilos de tomàquet triturat i 125 quilos de ganyim.

Paradetes d'artesania, estands de diferents entitats del poble i productes gastronòmics han completat l'oferta de la fira, que també ha comptat amb concerts, grups d'animació, activitats per la canalla, exhibicions esportives o demostracions culinàries. La fira ha atret entre tres mil i tres mil cinc-cents visitants, i és que segons els organitzadors, aquestes són les xifres que pot assumir un poble de dos mil habitants.

Prop de cent voluntaris han col·laborat en l'organització de la fira que, enguany, s'ha concentrat pràcticament en un sol dia.