Back to top

Reus presenta al·legacions "per millorar la connectivitat" de la futura Estació Intermodal

L'Ajuntament reclama una sèrie de canvis al projecte per ampliar la capacitat de la infraestructura i la combinació de mètodes de transport

La connectivitat i la capacitat de la futura Estació Intermodal —prevista entre Reus i Vila-seca— són millorables. Així ho assegura l'Ajuntament de la capital del Baix Camp, que presentarà al·legacions al projecte actual del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible. La regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, insisteix que la infraestructura és "una bona oportunitat per estructurar i cohesionar el territori".

Una de les al·legacions reclama que la previsió actual de quatre vies ferroviàries passi a sis. Un canvi que, segons assegura, garantiria una intermodalitat més alta, és a dir, que podrien passar per l'estació de manera simultània més combois, siguin de Rodalies, d'AVE o de tramvia. En aquest àmbit també es proposa segregar el transport de passatgers del de mercaderies.

Reus vol que la Intermodal millori la connexió amb Barcelona i amb l'AVE

Els dos primers, de fet, es vol que incrementin notablement la connectivitat del Camp de Tarragona amb la capital catalana. Berasategui assegura que "el que demanem és que la futura Estació Intermodal presti més serveis dels que es presten actualment des d'aquest punt fins a Barcelona".

Altres al·legacions presentades pel consistori reusenc van en la línia de suggerir que Reus Transport assumeixi un servei d'autobús llançadora entre la Intermodal i l'Aeroport, a més de preveure una línia —i, per tant, la parada corresponent— entre la futura estació i el nucli urbà de la capital del Baix Camp.

En el mateix sentit es reclama una connexió amb tren llançadora entre l'actual estació d'Alta Velocitat del Camp de Tarragona, a la Secuita, i aquesta futura Intermodal. La mateixa connectivitat es vol garantir per a ciclistes i vianants. És per això que també s'ha proposat "millorar el vial de connexió amb la rotonda de la T-11 i l'avinguda de Bellissens i dissenyar-lo amb espais per a busos, carril bici i vianants".

Aposten per garantir la connectivitat a peu i en bicicleta

Encara en aquest capítol, les al·legacions reusenques aposten per "definir itineraris per a vianants i bicicletes als nous vials que connectin amb la xarxa de carrils bici a les avingudes de Bellissens i de Salou". També es reclama preveure un aparcament de bicicletes segur i vigilat a la Intermodal.

En aquest sentit, es vol adequar camins de connexió entre la futura estació i el nucli urbà vila-secà de la Plana per a vianants, bicicletes i cotxes. Pel que fa a l'afectació al voltant de la futura estació, l'Ajuntament de Reus reclama que s'adoptin mesures de construcció sostenibles, es plantegin zones verdes a la infraestructura i es mantingui la connectivitat dels camins rurals afectats.

Paraules clau: