Back to top

Andreu Buenafuente, Petxina Daurada 2018

Andreu Buenafuente Moreno serà distingit amb la Petxina Daurada que atorga la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en el marc de la 26a edició de la Festa de les Petxines de la Informació, que se celebrarà dimecres, 11 de juliol a les 20.00 h, al Teatret del Serrallo de Tarragona.
Buenafuente

Fotografia del web ElTerrat

La Petxina Daurada és un reconeixement a la trajectòria professional d’un professional de la comunicació. Enguany, distingeix Andreu Buenafuente, periodista, humorista, presentador i productor estretament vinculat a les comarques tarragonines i, en especial, a la ciutat de Reus, que el va veure néixer fa 53 anys.

Va ser a Ràdio Popular Reus (COPE) que Buenafuente va començar la seva carrera professional, quan tenia només 17 anys. L’any 1989 va engegar a Ràdio Reus (SER) el seu primer projecte radiofònic, El Terrat de Ràdio, que va donar pas a quasi 30 anys de producció audiovisual a través de la productora El Terrat: programes de televisió i ràdio, ficcions cinematogràfiques, documentals, espectacles teatrals, publicitat i format per internet. Tot amb l’humor com a segell distintiu. A més a més, Buenafuente és soci fundador de Canal Reus TV.

També ha col·laborat en premsa escrita, ha publicat nombrosos llibres i ha participat en diverses pel·lícules. Ha guanyat tres Premis Ondas i el Premi Internacional d'Humor Gat Perich.

La Festa de les Petxines de la Informació és la cita anual dels periodistes tarragonins, durant la qual els col·legiats voten in situ la Petxina Oberta, que reconeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes; la Petxina Tancada, que vol ser un toc d’atenció a aquella font informativa que, pel seu hermetisme i poca accessibilitat, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació i la Petxina Km. 0, que distingeix el producte periodístic de proximitat cuinat a foc lent, de manera professional i amb vocació de servei al territori.

Durant la festa, els col·legiats/des també participaran en una rifa, gràcies a la col·laboració de Repsol, Port Aventura, Festival Internacional de Música de Cambrils, Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus, MusicFromTamarit, Festival d'Estiu de Tarragona, Sala Zero, Sala Japan, Cellers Tarroné, Cellers Singulars, D.O.Tarragona, Consell Regulador DO Tarragona, Celler Josep Grau Viticultor, Fet a Tarragona i NW La Revista de Reus.

Posteriorment, se servirà un pica-pica, regat pels vins dels tres cellers convidats: Celler Josep Grau Viticultor, Cellers Singulars i Cellers Tarroné.

Paraules clau: