Back to top

Arreglar el campanar de Riudoms costarà prop de 50.000 euros

Després que la matinada de divendres passat, un llamp impactés contra la part superior de l'edifici, l'estructura i les instal•lacions elèctriques romanen greument afectades.
el campanar estava ple de runes

Dos quarts d'una. Aquesta és l'hora exacta en què un llamp va impactar contra l'església Sant Jaume de Riudoms la matinada del passat divendres. El cop va ocasionar greus desperfectes a l'estructura del campanar, i va afectar greument a les instal·lacions elèctriques i electròniques, com la llum, la megafonia i la climatització. "Els veïns diuen que va sonar a tot Riudoms com si hagués caigut una bomba, jo era a casa meva i vaig sentir com si hagués caigut el campanar", expressa el rector de l'església Sant Jaume de Riudoms, el mossèn Josep Mateu. "S'havia fet un forat a la cúpula per la caiguda d'una pedra molt gran, tot el terra estava ple de runa, les caixes d'electre i els cables estaven tots rebentats", diu Josep Mateu.

Arreglar les instal·lacions afectades no serà un procés ràpid, i es calcula que el cost oscil·li entre els 40.000 i 50.000 euros. "Tot el que s'ha cremat és el que hem anat arreglant durant aquests anys, per tant ha estat un disgust fort. Estem parlant amb l'Ajuntament, l'Arquebisbat i diferents entitats per veure si ens poden donar un cop de mà. Voldríem que abans de finals d'any tot estigués en marxa, però no sé si serà possible", afegeix el mossèn.

Fa només cinc mesos que l'església Sant Jaume va ser declarada Bé Cultural d'Interès Nacional per la Direcció General del Patrimoni Cultural. L'església també estava a l'espera de reformar l'orgue, unes obres que venien finançades per la Diputació de Tarragona, però que arran de les destrosses, potser s'haurien d'ajornar.

Paraules clau: