Back to top

Art urbà als patis de les escoles de Reus

L'actuació de les pintades horitzontals es tracta d'una intervenció a les pistes esportives de les escoles de la ciutat de Reus. La tercera edició del concurs tindrà lloc enguany als col·legis Alberich i Casas, Isabel Besora i Prat de la Riba.

Després que l'any passat es pintessin graffitis als patis de les escoles Misericòrdia, Eduard Toda i Marià Fortuny. Enguany s'intervindrà als col·legis Alberich i Casas, Isabel Besora i Prat de la Riba. Es troba dins del projecte Llambordes, una iniciativa que promou les intervencions artístiques a l'aire lliure.

Es tracta d'una iniciativa que s'impulsa des del departament de Joventut amb la col·laboració de la regidoria d'Educació des de l'edició del 2021 per tal de defensar el dret a una ciutat educadora.

Requisits i dates

La temàtica de les pintades és lliure, dins el marc del respecte i la no discriminació. A les obres proposades s'han d'integrar perfectament les línies dels camps de bàsquet i futbol. L'objectiu de les pintades horitzontals és apropar l'art urbà als infants perquè creixin de la mà d'intervencions artístiques. També es tracta d'un projecte que pretén deixar de criminalitzar els graffitis i l'art urbà. Per al dinamitzador al Casal de Joves de l'Ajuntament de Reus, Dídac Aluja, és "una manera de dignificar la ciutat".

La convocatòria del certamen i la presentació de propostes estan obertes fins al proper 26 d'abril. Hi poden participar artistes d'entre 18 i 40 anys, individualment o amb una parella. Un jurat format per membres de la comunitat educativa vinculada amb l'ensenyament d'arts plàstiques, tècnics de les regidories implicades i artistes locals seran els encarregats de decidir les 3 propostes guanyadores.

En aquest enllaç es poden trobar les característiques de les pistes esportives en què s'hi intervindrà enguany per tal que les obres proposades s'adeqüin a aquestes.

Paraules clau:

Notícies relacionades