Back to top

Assignatures pendents en el món laboral

En el dia Internacional de la dona, de nou es posa en relleu les desigualtats laborals que encara existeixen. Des de Canal Reus Televisió hem parlat amb dues dones empresàries que denuncien les diferències de rols entre homes i dones i també les dificultats que existeixen per conciliar vida laboral i familiar.
Deures pendents en el món laboral femení

La presidenta de la Comissió 'Dona i Empresa' de la Cambra de Comerç Reus, Àgata Girbes, ha lamentat que 'encara hi ha un percentatge petit de dones que ocupa llocs de responsabilitat i direcció, tot plegat quan les dones estan ocupant el 58% de les places universitàries'. En aquest sentit, reconeix que 'en els llocs públics s'ha aconseguit que els sous siguin iguals en homes i dones, però dels deures pendents estan clarament en l'empresa privada'.

Per la seva banda, l'empresària Àngela Sancho destaca que 'els autònoms a nivell de baixa maternal és un tema que encara falta molt per fer. Les 16 setmanes que té un assalariat realment queden escasses, ja que segons l'OMS haurien de cobrir sis mesos'. També en aquesta línia, Sancho subratlla que 'una mare és una mare i un pare és un pare, però falta molt per aconseguir que tant un com l'altre visqui de la mateixa manera el fet de tenir un fill i cuidar-lo'.

Paraules clau:

Notícies relacionades