Back to top

Ataraxia, un curtmetratge amb suport cambrilenc per despertar a la societat

Per 'ataràxia' es coneix l'estat d'impassibilitat d'una persona, que no respon a cap desig ni passió. Ataraxia és també el títol del curtmetratge que estan preparant dos joves de la Costa Daurada i que compta amb el suport del departament de Joventut de Cambrils. Recentment, han rebut una beca de 2.500 euros per fer realitat el projecte.
ataraxia

Fa cosa d'un any que el projecte Ataraxia s'està cuinant a les ments de Daniel Bernús i Pablo Perales, dos joves de 18 anys de Cambrils i Salou. Es tracta d'un curmetratge basat en tres personatges amb diferents problemàtiques relacionades amb les drogues, el consum d'alcohol i la violència de gènere. En un moment determinat de la trama, els protagonistes de l'obra decideixen acabar amb les seves vides, moment en què se'ls hi obre la possibilitat d'explorar una altra dimensió concentrada en una sala negra. És aquí on els autors volen despertar la societat, a través d'un curt conceptual que jugui no només amb la història, sinó també amb les tècniques d'imatge i so.

Més enllà d'una sinopsis que no vol deixar ningú indiferent, les tècniques que s'utilitzaran a l'hora de gravar el curt tampoc seran convencionals. Segons explica Perales, en aquesta obra comptaran amb la participació del director de fotografia José Luis Bernal, un reconegut professional del món de la imatge que els assessorarà en el rodatge. El projecte involucra una quinzena de persones de diferents àmbits del sector audiovisual.

El repartiment d'actors i actrius ja està tancat, amb Anna Triviño, Marcus Vinicius i Pablo Samuel Perales al capdavant d'aquest curt. El mateix passa amb el guió, ja finalitzat, però encara queden detalls per perfilar, com ara aconseguir el finançament necessari per fer possible el rodatge i posterior distribució, que ronda els 7.000 euros. Per ara, han aconseguit cert marge econòmic gràcies a una campanya de micromecenatge i una beca atorgada pel departament de Joventut de Cambrils. Una ajuda que Bernús agraeix, especialment pel suport rebut per part de l'equip de l'Ateneu Juvenil, qui els ha facilitat tot el tràmit burocràtic que representa el projecte.

Hores d'ara, el rodatge encara no té data d'inici però es contempla de cara a la primavera. Per ara, ja tenen dos escenaris segurs: un, al bar de jazz reusenc Keyboard i l'altre, en una casa particular de Tarragona. Probablement Cambrils també es converteixi en un escenari present a l'obra. S'espera que al setembre l'obri vegi la llum i a partir d'aquí, els seus creadors la promocionin en festivals nacionals i internacionals.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades

Paraules clau: