Back to top

Augmenta en un 44% el nombre d'Infeccions per Transmissió Sexual a Reus

Durant els últims anys, el nombre de casos notificats d'Infeccions de Transmissió Sexual a Catalunya ha anat augmentant. Per aquest motiu, i davant d'aquest escenari, la ciutat ha impulsat una nova comissió de treball per frenar aquesta tendència a l'alça.
Augmenta en un 44% el nombre d'Infeccions per Transmissió Sexual a Reus

Durant el 2017 es van notificar 56 casos d'Infeccions per Transmissió Sexual a Reus. Unes dades que si les comparem als 39 casos del 2016, s'evidencia un augment significatiu d'aquestes malalties.

Una tendència a l'alça que ha impulsat una nova comissió del treball a Reus per informar, sensibilitzar i promoure intervencions i programes per a la prevenció i la sensibilització en relació a les infeccions de transmissió sexual. Una comissió que a partir d'ara no només se centrarà en la prevenció del VIH sida, sinó que s'ha ampliat a totes les infeccions de transmissió sexual, ja que en alguns casos com el de la clamídia, el nombre d'afectats s'ha multiplicat.

Segons explica la regidora de Salut de l'Ajuntament de Reus, Noemí Llauradó, alguns dels tipus d'infeccions que s'han detectat són "la clamídia -on s'han multiplicat els casos-, la gonocòccia -on hi ha hagut un cas més-, la sífilis -on s'ha constatat 2 casos més- i el VIH sida - on s'ha notificat un cas més-".

Unes infeccions que no sempre es fan evidents. I és que 4 de cada 10 persones diagnosticades d'alguna d'aquestes malalties de transmissió sexual poden no presentar símptomes. Per aquest motiu, des de la comissió de treball insisteixen sobre la importància de realitzar  les proves de detecció.

En commemoració al Dia Mundial de la lluita contra la Sida i per concienciar a la ciutadania, una cercavila des de la plaça del Mercadal fins al Mercat Central ha interpretat aquest dilluns, 3 desembre, peces de compositors que van patir alguna malaltia de transmissió sexual.

Paraules clau: