Back to top

Bicicamp uneix esport i cultura en la ruta dels masos

Una trentena de persones han participat a la ruta dels masos que ha organitzat Bicicamp, una activitat que s'emmarca en el projecte Cop de Pedal. Aquest té la voluntat de donar a conèixer itineraris d'interès cultural per fer en bicicleta, i pensats per a un públic general.
mas miarnau

La ruta ha arrencat amb una breu explicació de l'origen, l'arquitectura i les persones que van habitar el Mas Miarnau, actual Fundació de la URV. Tal i com diu la presidenta de Bicicamp, Ester Àvila, aquest mas es troba a la zona que "antigament era coneguda com la Munta i Baixa", i ens serveix "per explicar com eren els masos senyorials, que a vegades eren, fins i tot, masos d'estiueig". Àvila, referint-se al recorregut del matí, afegeix que "són 17 quilòmetres. Aquesta és una ruta que circula per tot el que és la zona est de la ciutat".

El grup ha enfilat la ruta, però a escassa distància els esperava la segona parada: el Mas Sabater. En aquest edifici actualment s'hi ubica la Fundació Esclerosi Múltiple, i els ciclistes l'han pogut visitar de dalt a baix. Seguidament han continuat la ruta durant una estoneta, fins arribar a un dels llocs destacats del recorregut: el Mas del Burgar. La seva propietària, Clara Casaponsa, explica que "és una casa que data del segle XII, i l'ermita data del segle XVIII. Com a cosa bonica, són les 31 finestres de mitja volta que hi ha a dalt a les golfes, i com a maco també hi ha, a la segona planta, el menjador dels senyors, és una obra que està molt xula. I lo bonic que té aquest mas, perquè no és masia, és que totes les habitacions tenen llum, a davant, a darrera... allà on sigui, però totes tenen una finestra, un balcó... natural, o sigui, no l'he fet jo, ja estava fet així".

La ruta s'ha completat amb el Mas de la Comtessa, el Mas Abelló i el Mas Iglesias. Els participants han valorat positivament la possibilitat de fer esport i, a la vegada, conèixer una mica més, la història patrimonial de l'entorn de Reus.

De cara al darrer trimestre de l'any, Bicicamp té programada una altra ruta de masos que recorrerà la zona oest de la ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades