Back to top

Bus gratuït durant una setmana pels alumnes dels instituts de Reus

La campanya coincidirà amb la Setmana Europea de la Mobilitat i tots els estudiants podran gaudir de bitllets gratuïts per als seus viatges d'anada i tornada als centres educatius

Reus Transport aprofita l’inici de curs per promocionar l’ús del bus urbà entre els alumnes dels instituts de la ciutat. Enguany, la campanya coincidirà amb la Setmana Europea de la Mobilitat, i es farà entre els dies 18 i 22 de setembre, tots els estudiants podran gaudir de bitllets gratuïts per als seus viatges d'anada i tornada als centres educatius. Els bitllets estaran disponibles a través de codi QR o de l'app de Reus Transport.

Reus Transport promou l'ús del transport públic entre alumnes de secundària, batxillerat i formació professional amb el lliurament a tots els alumnes d’institut de la ciutat d’un punt de llibre que incorpora bitllets gratuïts per anar i tornar del centre educatiu. La campanya també s’estén a l’alumnat de l’Escola Oficial d’Idiomes, el Mas Carandell i l’Escola d’Art i Disseny.

La imatge de la campanya s’ha fet enguany amb un punt de llibre que incorpora dos bitllets en format codi QR per a cada dia: un d’anada, que permet viatjar de 7:00 a 9:00 h, i un de tornada, per agafar el bus entre les 13:00 a 18:00 h.

Aquests bitllets en format QR també estan disponibles a l’aplicació de Reus Transport, disponible a l’App Store i a Google Play. Per tant, si algun alumne no porta el cupó corresponent, podrà viatjar gratuïtament si disposa de l’app al seu mòbil.

Punt de llibre amb un val de transport gratuït de Reus Transport

Línies de bus per viatjar als instituts

A més de les línies convencionals de bus, Reus Transport ofereix tres línies específiques per als instituts, conegudes com a Línies Instituts. La L40 i la L41 funcionen durant el curs escolar de 7:30 a 8:30 h. La tercera línia, la L42, ofereix servei als instituts Gabriel Ferrater i Domènech i Montaner, amb horaris de matí i migdia, en dies feiners durant tot l'any. Les línies L10, L33 i L50 també tenen parades prop dels instituts més allunyats del centre.

Targetes per viatjar

Els usuaris de Reus Transport disposen de diverses targetes multiviatges amb descomptes sobre la tarifa general.

Targeta de Reus Transport Jove: Per als estudiants que utilitzen amb freqüència el transport públic, Reus Transport ofereix la Targeta TJove, una targeta personal i intransferible que permet emmagatzemar fins a 5 recàrregues de 10 viatges cadascuna a un preu de 6,15 euros per recàrrega. Aquest abonament ofereix el transbord gratuït entre línies diferents durant una hora i 15 minuts. Les targetes i les recàrregues estan disponibles al Casal de Joves La Palma.

Targeta ATM T16: La T16 és un títol de transport unipersonal i gratuït, que permet als usuaris d'entre 4 i 16 anys fer un nombre il·limitat de desplaçaments a la zona tarifaria a la qual resideixen, en tots els models de transports integrats. Es pot fer la sol·licitud de la targeta telemàticament en l'Autoritat Territorial del Camp de Tarragona.

Paraules clau:

Notícies relacionades