Back to top

Cambrils millora les condicions de la platja de gossos

L'Ajuntament de Cambrils ha reformat la platja de gossos del municipi per millorar les seves condicions i així poder adaptar-la tant a les persones com als animals. Entre aquests canvis, destaca la retirada de pedres del terreny i la delimitació amb les platges veïnes.
Platja de gossos a Cambrils

Durant els mesos d'estiu, pot resultar complicat portar les mascotes a la platja pel fet que molts municipis els hi prohibeixen l'accés. Cambrils, des de l'any 2016, té habilitat un tram de platja per a gossos, a la zona de la desembocadura de la Riera d'Alforja.

Enguany, des del consistori, s'han dut a terme diversos canvis per tal de millorar les condicions d'aquesta platja i adaptar-la tant pels gossos com per les persones.

L'adequació del terreny és una de les novetats que més aprecien els usuaris, ja que anteriorment, aquesta zona estava plena de pedres. A més, s'han col·locat tanques de fusta amb l'objectiu de separar les platges i, el mateix s'ha fet dins l'aigua, per així, delimitar l'espai de convivència.

"Personalment, crec que enguany aquesta platja està en bones condicions per l'ús, tant de persones com d'animals de companyia", comenta la regidora de Turisme de Cambrils, Mercè Dalmau.

Els panells informatius senyalen les normes d'ús que els visitants han de respectar com ara lligar als seus animals de companyia, banyar-se amb ells o recollir els excrements que quedin a la platja. Seguint en aquesta línia, també s'ha instal·lat una dutxa adaptada als gossos i a les persones.

Els usuaris d'aquesta zona valoren aquests canvis i comenten la importància que aquestes platges suposen per a ells.

"Els que tenim gossos sempre estem limitats. O ho fem de matinada així una mica sense que ens vegin o és impossible portar-los. Hi ha qui comenta que els gossos embruten molt però jo penso que estan més netes les platges per animals que les altres", explica una de les usuàries de la platja, Sandra Molina.

L'Ajuntament de Cambrils ha tret les plaques de formigó existents en aquest tram i també a la resta de platges del municipi.

 

Paraules clau: