Back to top

El Camp de Tarragona passa dilluns a la fase 3

El Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat aquest divendres que les regions sanitàries del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran avancen a la fase 3 el proper dilluns 8 de juny.
Salvador Illa

A partir del dilluns 8 de juny, i tal i com estava previst, el Camp de Tarragona passa a la fase 3 del desconfinament. Això vol dir que s'incrementen els percentatges d'ocupació en determinats espais, es poden obrir els bars i discoteques, amb limitacions, i desapareixen les franges horàries per sortir a passejar. 

Lleida i Barcelona també avancen una fase i se situen a la 2, mentre que la Catalunya Central, Girona, l'Alt Penedès i el Garraf es queden a la fase 2 com a mínim durant una setmana més. 

Què canvia a la fase 3?

D'entrada, la Generalitat agafarà les competències en matèria de mobilitat entre regions sanitàries. Això sí, s'eliminen les franges horàries de tot tipus (fins ara només hi havia prioritat per a la gent gran entre les 10 i les 12 del migdia i entre les 7 i les 8 del vespre). 

Bars i restaurants: Es permet un aforament del 50% sempre que es garanteixi la separació pertinent entre clients. També es podrà consumir a la barra, amb dos metres de distància. Pel que fa a les terrasses, s'amplia l'aforament fins al 75%

Centres Comercials: S'aixeca la prohibició d'anar a les zones comuns i recreatives, però només es permetrà un aforament del 50%. També es permetrà incrementar al 50% l'aforament a l'interior dels locals comercials

Esdeveniments socials: Les bodes podran tenir fins a 150 invitats a l'aire lliure i 75 en espais tancats. Mai es podrà superar el 75% de l'aforament. les vetlles passen a un màxim de 50 persones a l'aire lliure i 25 en espais tancats. Enterraments i cremacions amb un màxim de 50 persones

Hotels i allotjaments turístics: Les zones comuns passen al 50% d'aforament. També poden obrir els establiments d'hostaleria dels hotels. 

Cultura: Es poden fer espectacles a l'aire lliure amb un màxim de 800 persones. També es poden obrir sales d'arts escèniques i musicals amb una tercera part de l'aforament. 

Esport: Es poden fer espectacles i activitats esportives en espais tancats, però amb un aforament limitat: una persona per cada 20 metres quadrats. També a l'aire lliure garantint la separació entre els espectadors. Es pot anar al gimnàs, amb un terç de l'aforament però encara amb els vestuaris tancats. 

canalreus a telegram

Paraules clau: