Back to top

El Carnaval 2017 ja té cartell oficial i programa

El Carnaval de Reus ja escalfa motors i quina millor manera de fer-ho que amb la presentació oficial del cartell i el programa d’actes. Els organitzadors creuen que serà un dels Carnavals més multitudinaris.
Presentació cartell carnaval

La FRAC, la federació reusenca d’associacions de carnaval, va presentar oficialment i davant dels mitjans la proposta guanyadora del concurs de cartells que convoca cada any.

Protagonitzat per una figura més que controvertida i uns elements estètics carregats de simbologia com un vestit de torero o una estelada amb l’arc de sant Martí, Josep Sendra, el seu autor, assegura que el cartell és un reflex del que és el carnaval de la ciutat.

I és que amb dictador o no, el que no hi ha dubte per a l’organització és que durant els dies de Carnaval a Reus s'imposa la dictadura de la rauxa i la diversió. El president de la Federació, Pere Turellols, va presentar un programa continuista amb una vintena d’activitats. El Càsting 2017 que es celebrarà aquest divendres al Teatre Fortuny donarà el tret de sortida a una programació que no hi faltaran cites claus com el “Fes-te Pols”, el pregó del Rei Carnestoltes a la plaça del Mercadal, el Ball del Moc o la tradicional Rua de Lluïment el dissabte 25 de febrer. Una de les novetats a destacar d’enguany és el Vermut Carnavalero dels 80 que es celebrarà aquest pròxim diumenge dia 19 a la plaça d'Evarist Fàbregas.

La Federació preveu un increment de la participació, de la mà de les 60 colles inscrites i enguany es podria arribar a la xifra de 7.000 persones. A més la FRAC va assenyalar que entre les novetats d’enguany a nivell organitzatiu  l’Ajuntament constarà com a corresponsable de tots els actes juntament amb la FRAC.

Aquest canvi sorgeix arran de la problemàtica amb la colla de la Dieta de Cucurutxo, un fet que ja s’ha solucionat però que en el seu moment va recaure la responsabilitat únicament en la federació tot i tractar-se d’un acte de ciutat.

Paraules clau: