Back to top

Cauen un 4% els delictes a Reus durant el 2018

Les dades fredes xoquen amb l'increment de sensació d'inseguretat en algunes zones de la ciutat.
Les dades fredes xoquen amb l'increment de sensació d'inseguretat en algunes zones de la ciutat.

Les dades són clares. Els delictes a Reus han caigut un 4% aquest any passat. La xifra és superior a la mitjana catalana, segons dades dels Mossos d'Esquadra a les que ha tingut accés Canal Reus. Joaquim Enrech, en una entrevista des del plató d'aquest mitjà, certificava la reducció de fets delictius. "Per sort a Reus no tenim una especial problemàtica de delinqüència, de fet, les estadístiques diuen que durant aquest any hi ha hagut una disminució", reconeixia el regidor de Seguretat Ciutadana de Reus, Joaquim Enrech.

Ara bé, una cosa és el que diuen les dades i una altra ben diferent és la percepció ciutadana. Tot i que es tracta simplement d'això, d'una sensació, les zones on habitualment hi ha més queixes per falta de seguretat reclamen més presència policial, perquè consideren que els delinqüents continuen fent de les seves. Especialment xocants són les dades al Barri del Carme, on es volen instal·lar càmeres de seguretat per lluitar contra aquesta sensació, però on les dades reflecteixen que el descens de fets delictius és més acusat. Concretament, al Carme s'ha reduït un 7% els delictes. També a Mas Pellicer asseguren que la criminalitat continua igual que en anys anteriors. "No ha millorat per res: tenim moltes màfies. La Guàrdia Urbana hauria de patrullar a peu pels carrers, i no ho estan fent", explica el president de l'Associació de Veïns de L'Harmonia del Carme, Josep Machado.

"Això segueix igual: fa poc van arrancar cables de telefonia i enllumenat públic. El regidor no ve gaire per aquí per veure com estem, i segueix havent-hi bandalisme", afegeix el president de l'Associació de Veïns 1r de Maig, Eduardo Navas.

Les dades es faran públiques pròximament, en una Junta de Seguretat Local en què els diferents cossos i forces de seguretat comparteixen les impressions al voltant de la delinqüència a Reus.

Paraules clau: