Back to top

'El cavaller Floïd', la història desconeguda d'un mecenes

Què tenen en comú l'aftershave Floïd amb la Gran Enciclopèdia Catalana, Banca Catalana i Òmnium Cultural? Doncs una família de Valls, en concret la de Joan Baptista Cendrós. La seva història es recull ara en un llibre titulat 'El cavaller Floïd' que es va presentar aquest dimecres a la seu d'Òmnium.
'El cavaller Floïd', la història desconeguda d'un mecenes

A principis del segle XX una família vallenca de barbers va decidir traslladar-se a Barcelona per fer fortuna. Cap a la capital van marxar amb una fórmula màgica que els havien donat els escolapis de Valls en agraïment a haver-los tallat el cabell gratuïtament.

El Floïd va ser el primer aftershave que s'inventava i ràpidament es va comercialitzar per tot el món. Joan Baptista Cendrós es va fer ric però lluny d'acomodar-se va invertir en el país.

Cendrós va impulsar centenars de projectes com l'Institut d'Estudis Catalans, Editorials com Proa i Aymà, el Premi Sant Jordi, la Gran Enciclopèdia Catalana, la Nova Cançó, la Banca Catalana i Òmnium Cultural.

Ara la història de Cendrós es recull en un llibre titulat 'El cavaller Floïd' que aquest dimecres es va presentar a la seu d'Òmnium Cultural Baix Camp amb motiu del desè aniversari de Reusdigital.cat.