Back to top

Un centenar de persones 'llencen la brossa' als Jutjats de Reus

Reus ha viscut una nova acció de 'llençar la brossa porta a porta' com a mesura de protesta. Després de passar per les dependències de la Policia Nacional a Reus i la seu del PSC local, aquest dijous al vespre ha estat el torn dels Jutjats.
Brossa llençada als Jutjats de Reus

Un centenar de persones s'hi han desplaçat per llençar la seva brossa com a mesura de protesta contra les persones, col·lectius o institucions que, segons els manifestants, defensen interessos contraris a les llibertats. Les bosses han sobrevolat els cotxes patrulla que protegien un cordó policial format per una desena de Mossos d'Esquadra. Allí, un dels agents que custodiaven l'edifici ha advertit en un parell d'ocasions als protestants que 'una bossa amb vidre contra un agent és atemptat'.

La comunitat educativa denuncia les recents detencions

L'acció ha tingut lloc després dels manifestos que s'han llegit a la plaça del Mercadal. La primera concentració ha estat convocada per una desena de sindicats i entitats vinculades al món educatiu que sota el lema 'No toqueu el nostre jovent' han denunciat la repressió envers la gent jove. També han recordat els noms dels diversos detinguts en els darrers dies. Unes detencions que qualifiquen de segrestos en vers la manera com s'han produït i la negativa d'informar on eren traslladades.

ENQUESTA | Què n'opines de les protestes on es llença brossa?

Diverses entitats reusenques es manifesten en contra la sentència

La concentració ha seguit amb el manifest d'una quarentena d'entitats dels àmbits cultural i social de Reus. Els col·lectius fan una crida a sortir al carrer i a mobilitzar-se pacíficament i animen al teixit associatiu a unir esforços i sumar-se al manifest. Davant les càrregues policials viscudes aquests últims dies les quals les entitats titllen d'inacceptables, demanen que les forces de seguretat de l'Estat marxin de la ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades