Back to top

Centenars de persones rebutgen l'actuació judicial arran del 3-O

La manifestació ha fet també una crida a una aturada general el proper divendres 21 de desembre amb motiu del Consell de Ministres convocat a Barcelona.
manifestació a la plaça del Mercadal

Al voltant de 300 persones s'han manifestat a les portes de l'Ajuntament aquest dijous al vespre com a mostra de rebuig davant la decisió del jutge d'instrucció 2 de Reus. Aquest dilluns es feia públic que dels 18 investigats pels fets del 3 d'octubre de 2017, el procediment judicial continuaria per cinc d'ells: l'alcalde i quatre regidors més. A la manifestació també s'ha donat suport al mecànic Jordi Perelló, imputat per no voler arreglar el cotxe d'una policia nacional. "Qualsevol persona podia rebre aquesta repressió de manera indiscriminada i aleatòria només per exercir un dret legítim com el de manifestar-se", ha explicat la portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Reus, Marta Llorens.

La concentració, convocada per diferents entitats independentistes, també ha fet una crida a l'aturada general del proper divendres 21 de desembre arran de la celebració del Consell de Ministres a Barcelona. "El dia 21 creiem que serà una aturada important amb accions molt contundents a tot Catalunya. Això és com un assaig per fer el cop definitiu durant el judici", ha dit el coordinador de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Reus, Jaume Ollé.        

Diferents entitats independentistes estan promovent convocatòries de mobilitzacions d'iniciativa ciutadana pel dia 21, com és el cas d'un bloqueig de la ciutat de Barcelona per impedir el Consell, així com accions previstes a l'Aeroport de Reus.

Paraules clau: