Back to top

El Centre de Lectura replanteja les dimensions de la seva ampliació

El projecte dissenyat l'any 2011 i que en un inici estava pressupostat en quasi 3 milions d'euros, ha reduït la seva partida a menys d'1 milió d'euros.
El nou espai estaria ubicat al carrer de la Puríssima Concepció

Passen els anys i el projecte d'ampliació del Centre de Lectura segueix aturat. Dissenyat l'any 2011 i amb un pressupost de quasi 3 milions d'euros, el projecte va quedar en un segon pla amb el canvi de govern i la manca de recursos. El resultat: set anys a l'espera i una reducció de la partida a menys d'1 milió d'euros. Unes condicions que han obligat al Centre de Lectura a replantejar les dimensions de l'ampliació. "Estem treballant en un projecte molt reduït, ja hem parlat amb la Diputació i ens falta reunir-nos amb l'Ajuntament i la Generalitat per veure si podem tirar endavant una idea similar a la inicial", diu el president del Centre de Lectura de Reus, Jaume Massó.

A hores d'ara, el projecte compta amb un pressupost de 250 mil euros per part de la Diputació, una consignació pressupostària de l'ajuntament de 150 mil euros i no descarta establir diàleg amb el Departament de Cultura de la Generalitat. Tot i això, des del consistori es recorda que no es tanquen a ampliar aquesta partida i que tenen pendent reunir-se amb el Centre de Lectura per reformular la idea de l'ampliació. Tot i aquest endarreriment de les obres de set anys, l'entitat es manté esperançada i desitja començar les obres abans de finals d'any o a principis del que ve. "Ens queda aprovar tenir el suficient pressupost per dur a terme aquesta obra i llavors esperem poder començar l'obra física aviat, ja que no serà un procés ràpid", afegeix el president.

L'ampliació de les instal·lacions del Centre de Lectura és una resposta a les necessitats dels alumnes de dansa, teatre i música, als quals se'ls ha quedat petit l'espai actual. La intenció és impartir aquestes classes en un únic espai al carrer de la Puríssima Concepció per així oferir una major qualitat en els serveis i un increment dels alumnes al centre.

Paraules clau: