Back to top

Cervera es defensa de l'acusació de delicte d'odi

ERC considera que la causa és una 'persecució als partits independentistes'
Cervera es defensa de l'acusació de delicte d'odi

Noves reaccions a l'auto de la magistrada del Jutjat d'Instrucció número 2 de Reus que manté la causa oberta contra Carles Pellicer i 4 regidors més del consistori reusenc.  Entre ells, Jordi Cervera que aquest matí ha assegurat en una roda de premsa que respecta la independència i la imparcialitat de la justícia, tot i que no comparteix la interpretació dels fets de la jutgessa.

El regidor d'ARA Reus ha explicat que es va limitar a signar un manifest a favor de la llibertat d'expressió. Segons Cervera, el seu únic objectiu en un moment de tensió com el viscut l'octubre del 2017 era apel·lar al diàleg i a la no violència.

ERC parla de 'persecució' 

ERC Reus considera que el motiu de seguir endavant amb l'acusació d'incitació a l'odi contra l'alcalde del municipi i quatre portaveus municipals pel 3-O és 'orquestrar una causa de persecució política als partits independentistes'.

La portaveu municipal d'ERC investigada, Noemí Llauradó, ha assegurat que aquesta causa se circumscriu a la causa general oberta contra els líders independentistes. Llauradó creu que el recorregut 'és limitat' perquè 'un delicte d'odi no pot ser atribuït a un col·lectiu com el de forces de l'Estat, que no pateixen una situació de vulnerabilitat' i confia que 's'imposi el sentit comú' i s'arxivi. 

Paraules clau:

Notícies relacionades