Back to top

Comença la Fira del Vi de Falset 2021

La Fira del Vi comptarà amb un doble programa digital i presencial per tal d'ajustar-se a les condicions sanitàries i les restriccions imposades per la pandèmia

La Fira del Vi de Falset arrenca aquest divendres 30 d'abril i comptarà amb un doble programa digital i presencial per tal d'ajustar-se a les condicions sanitàries i les restriccions imposades per la pandèmia.

En aquesta edició, els 21 cellers participants de la DO Montsant obriran les portes al públic i faran d'estands de la fira, convertint la comarca en un gran aparador vitivinícola. Durant l'esdeveniment, els assistents podran tastar els vins Montsant mitjançant degustacions a peu de vinya per tal de gaudir del paisatge i d'un tracte proper amb els productors i elaboradors.

Per participar en aquestes activitats i degustar els diferents vins només serà necessari reservar cita a través de la plataforma en línia habilitada per l'ocasió.

Entre els cellers a visitar: Celler Cairats, Celler Cal Bessó, Celler Cedó Anguera, Celler Comunica, Celler de l’Era, Celler Dosterras, Celler Gritelles, Celler La Placeta, Celler Laurona, Celler Masroig, Celler Pascona, Celler Vendrell Rived, Cellers Capafons Ossó, Cellers Unió, Coca i Fitó, Cooperativa Falset Marçà, Mas de l’Abundància, Orto Vins, Terra de Vinyaters, Venus La Universal i Vinyes Domènech.

La Fira del Vi en format virtual

Dins el programa de la Fira del Vi virtual, la DO Montsant organitza el dissabte dia 1 dos tastos dirigits tant a professionals com a públic final.

El primer serà dissabte a les 13h: Tast de Garnatxes i Carinyenes de la DO Montsant. Pep Aguilar, de Celler Comunica, i Agustí Torelló, de Companyia Vitícola Sileo, seran els encarregats d’acompanyar als participants en un recorregut per les diferents zones de la DO per tal d’explicar la seva diversitat de sòls a través de les varietats més representatives de la DO.

En el tast hi participarà també Audrey Doré, sommelier d’El Celler de Can Roca, que serà l’encarregada de donar el punt de vista sobre els vins Montsant des de fora de la DO.

Al vespre (21h) tindrà lloc l’altre tast, aquest de caràcter més informal: Combat de Vins Montsant. Els encarregats del repte seran Joan Asens, d’Orto Vins, Sergi Montalà, d’Estones Vins, i el sommelier Xavier Ayala.

Cada un d’ells jugarà amb 3 vins que els seus contrincants no coneixeran i, a partir d’aquí, hauran d’endevinar el màxim nombre de característiques dels vins (varietats, anyades, zones...) al mateix temps que buscaran provocar i reptar als seus contrincant. Un tast a cegues, dinàmic i divertit que servirà per aprendre més sobre la DO Montsant i els seus vins d’una manera lúdica.

A més d’aquests tastos, el programa de la Fira del Vi contempla moltes més activitats digitals, com ara el tradicional tast de blancs (divendres 30 d’abril a les 20:30h), concerts i altres tastos virtuals que podran seguir-se a través de les xarxes socials de la Fira del Vi i del canal de teleservei de l’Ajuntament de Falset.

Paraules clau:

Notícies relacionades