Back to top

Concert per reivindicar l'ofici de fuster

El divendres 3 de juny a les 20:30 h es podrà gaudir d’un concert a càrrec de l’Orquestra i la Coral de la Universitat Rovira i Virgili a l’auditori de firaReus

Després que l’any 2020 no es pogués celebrar la segona edició del concert “La fusta i la música”, programat per al dia 19 de març, per l’esclat de la pandèmia, el Gremi de Fusters i Ebenistes del Baix Camp podrà celebrar l’acte central del seu centenari. Un centenari fixat d'acord amb escrits i documentació, malgrat que l’ofici compti amb molts més segles de vida.

El Gremi de Fusters i Ebenistes del Baix Camp organitza, de la mà de l’Orquestra i el Cor de la Universitat Rovira i Virgili, un concert en què es pretén vincular la fusta amb els instruments i la sonoritat que aquesta genera. L’acte tindrà un vessant pedagògic, ja que hi ha prevista la intervenció del director de l’Orquestra de la URV, Miquel Massana, una ponència en què es parlarà de les classes de fusta dels instruments, i la seva procedència i olor, per tal d’oferir un concert educatiu i interactiu amb el públic.

Segons detalla el president del Gremi, Josep Maria Cogul, l’actual aposta per la sostenibilitat genera unes condicions favorables per al sector. Es tracta d’un ofici viu que, malgrat tenir moltes oportunitats, té una falta de mà d’obra. Per això, des del gremi posen en valor els estudis de Formació Professional.

Data i entrades del concert

L’acte se celebrarà a l’auditori Antoni Gaudí de firaReus el proper divendres 3 de juny a les 20:30 h. Les entrades, que són gratuïtes, es poden recollir al Gaudí Centre, a la plaça del Mercadal, i a les oficines de la Cambra de Comerç de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades