Back to top

El Consell d'Infants presentarà propostes sobre la gent gran

El Consell Municipal d'Infants Ciutadans i el Consell Municipal de Joves a Secundària presentarà aquest dimecres a la corporació municipal les propostes elaborades durant el curs. Els dos òrgans de participació han treballat el mateix tema central: les polítiques actives per a la gent gran. Els infants i els joves han reflexionat sobre el seu entorn i la gent gran, i han elaborarat propostes perquè l’Ajuntament pugui implementar-les.
El Consell d'Infants fa anys que se celebra.

El Consell Municipal d'Infants Ciutadans presentarà les seves propostes en Audiència Pública a les deu del matí al saló de plens de l’Ajuntament, mentre que el Consell Municipal de Joves a Secundària ho farà a Cal Massó, a les set del vespre. Els dos fòrums participatius apleguen alumnat de 5è de Primària (Infants Ciutadans) i de 3r d'ESO (Joves a Secundària) que porten a terme diferents sessions de treball coordinades des de la regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística, per un costat, el Casal de Joves, per l'altre. Els dos processos participatius compten amb la col·laboració de la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, responsible de les polítiques municipals dirigides a la gent gran activa.

Consell Municipal d'Infants Ciutadans
Aquest curs participen en el Consell Municipal d'Infants Ciutadans més de 900 nens i nenes de 22 escoles d'ensenyament primari de Reus. Els centres participants són els següents: Alberich i Casas, Cèlia Artiga, Collège Française, Eduard Toda, Els Ganxets, General Prim, Isabel Besora, Joan Rebull, La Salle, Maria Cortina, Marià Fortuny, Maria Rosa Molas, Misericòrdia, Montsant, Mowgli, Pi del Burgar Prat de la Riba, Puigcerver, Rosa Sensat, Rubió i Ors, Sant Josep, Sant Pau.

Els projecte s’inicia amb la participació dels infants en els tallers que es desenvolupen a les aules de les escoles. Posteriorment, representants de cada centre integren el Consell Municipal d’Infants, que prepara les propostes que es presentaran en Audiència Pública al consistori.

Consell Municipal de Joves a Secundària
En el cas de l'ensenyament secundari, hi participen més de 800 joves de 8 centres Institut Salvador Vilaseca, Institut Roseta Mauri, Institut Gabriel i Ferrater, Institut Josep Tapiró, Institut Baix Camp, Col·legi Sant Josep, Col·legi Mare Molas, Escola Puigcerver), els quals prenen part en els debats i treballs del Consell de Joves a Secundària.

Paraules clau: