Back to top

Crearan una entitat que potenciï el ball folk i el cant improvisat a Reus

Diverses entitats de Reus volen crear una associació que permeti potenciar i posar en valor els balls folks i el cant improvisat durant tot l'any. Una iniciativa que busca unir membres d'agrupacions com Carrutxa i l'Aula de Sons, que treballen al voltant de la cultura popular, però també de persones a títol propi.
Helena Sardà, membre de Carrutxa.

Reus vol continuar apostant pels balls parlats i la cultura popular. Arran de la recuperació del Ball d'Hivern de Sant Sebastià, ara fa cinc anys, diverses entitats estan treballant en crear una associació que permeti promoure aquesta activitat i moltes més al llarg de tot l'any. L'objectiu és que no només membres d'entitats com Carrutxa o l'Aula de Sons impulsin les tradicions i els balls a plaça oberts, sinó que s'hi pugui afegir qui hi estigui interessat. Des de Carrutxa, Helena Sardà, explica que 'vam tenir un debat sobre com podia evolucionar més la festa per tal que arribi a més gent'.

D'aquesta manera, també es vol potenciar el cant improvisat. Encara que la celebració de Sant Sebastià sigui el mes de gener, la voluntat és poder crear un programa més ampli en el qual, per exemple, també hi tingui cabuda el món del foc. 'Creiem que podem aportar molt més a la ciutat i no només el ball d'hivern, per tal de fomentar les tradicions i els balls a plaça oberts i també el cant improvisat', afegeix Sardà. Un objectiu que esperen poder posar en marxa aquest 2019.

Paraules clau: