Back to top

Denuncien mala praxi en la contractació de socorristes

El sindicat de la UGT i la plataforma SOS Socorrisme acusen diversos ajuntaments de mala praxi en la contractació de socorristes. De fet, els responsabilitzen de part dels 29 ofegats d'aquest estiu, perquè la majoria van tenir lloc en zones no vigilades. Han requerit a ajuntaments com el de Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant que millorin les condicions de treball dels concursos públics.
Socorristes.

Catalunya ha registrat 29 persones que han mort ofegades al llarg de l'estiu. El sindicat UGT i la plataforma SOS Socorrisme asseguren que els ajuntament estan duent a terme una mala praxi en els concursos per contractar socorristes. Consideren que bona part dels ofegaments s'haurien pogut evitar, ja que aquests van tenir lloc en zones no vigilades i demanen una llei que reguli horaris, nombre i condicions dels socorristes a totes les platges. El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ha reclamat que 'millorin els concursos perquè no et situen les condicions mínimes de treball, fet que provoca que alguns concursos quedin deserts i això provoca que després alguna empresa vingui i rebenti les condicions'.

De fet, s'han adreçat a cinc ajuntaments per requerir que millorin els concursos públics. Per la seva banda, el secretari de Polítiques Sectorials de la UGT, José Antonio Pasadas, ha assegurat que 'vam enviar un escrit als ajuntament de Viladecans, Altafulla, Vandellòs, Cambrils i l'Escala. Només hem rebut resposta de Viladecans i Vandellòs'. Els socorristes diuen que a Catalunya n'hi ha 1.200, i que en falten 300. Reclamen una llei que reguli aquesta tasca però mentre no arriba la llei, impulsaran un codi de bones pràctiques que reculli els mínims en seguretat i condicions laborals.

Paraules clau: