Back to top

Desmantellen un grup criminal dedicat a estafar al Camp de Tarragona

En total, hi ha onze detinguts i s'han fet set entrades a Reus, Tarragona, La Riba i al Vendrell. Els detinguts havien estafat prop de 160.000 € en la compra fraudulenta de mòbils a més de 100 persones

Els Mossos d’Esquadra, conjuntament amb efectius de la Guàrdia Civil de Tarragona, van detenir el passat 2 de novembre, a Reus, set homes i quatre dones, d’entre 20 i 63 anys, com a presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal, estafa, falsificació documental, usurpació i blanqueig de capitals. També es van investigar quatre persones més relacionades amb el cas.

La investigació es va iniciar l’octubre de 2022, quan els Mossos d’Esquadra van detenir un home per la seva suposada participació en diferents il·lícits penals relacionats amb la sostracció de documentació, i la posterior compra finançada de telèfons mòbils d’alta gamma a nom de tercers.

Mesos abans, la Guàrdia Civil de Tarragona també havia iniciat una investigació policial sobre aquesta organització criminal i les seves activitats delictives, on estava implicat també l’home detingut pels Mossos d’Esquadra.

Es van fer diverses entrades a diverses localitats

El 2 de novembre es va explotar el cas amb un total de set entrades i perquisicions a domicilis a les localitats de Tarragona (Tarragonès), Reus (Baix Camp), La Riba (Tarragona) i El Vendrell (Baix Penedès).

A l’interior dels immobles es van detenir onze integrants de l’organització criminal i es van intervenir diversos telèfons mòbils d’alta gamma, 3.000 euros en metàl·lic, així com diversos documents d’identitat i targetes de crèdit a nom de tercers.

estafa

Van estafar més de 100 persones

El modus operandi utilitzat per l'organització criminal consistia a adquirir la documentació de les víctimes mitjançant robatoris a interior de vehicles. Posteriorment, usurpaven la seva identitat i la feien servir per efectuar compres de telefonia mòbil i altres productes electrònics, mitjançant un finançament que anava a nom de la víctima.

Amb aquest mètode havien estafat a més de 100 persones, causant un perjudici econòmic total aproximat d’uns 160.000 euros. La majoria eren víctimes residents al Camp de Tarragona però també de diverses poblacions de l’Estat espanyol.

Els detinguts van passar a disposició judicial el 3 de novembre davant el jutjat en funcions de guàrdia de Reus. Tot i els onze detinguts, la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Paraules clau:

Notícies relacionades