Back to top

Detenen tres homes per tràfic de drogues a Riudecanyes

Els tres detinguts formaven part d’un grup organitzat de cinc persones que amagava droga a l’interior del calderí de cafeteres industrials per enviar-la a Europa. Els Mossos donen per desarticulada l’organització amb les tres detencions i les ordres de recerca i detenció sobre els altres dos membres.
Detenen tres homes per un delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal a Riudecanyes

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Reus han detingut aquest dimecres tres homes de 37, 42 i 52 anys, veïns de Reus, Vila-seca i Tarragona, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i per pertinença a grup criminal. Els detinguts han passat aquest divendres a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Reus, que n’ha decretat la seva llibertat amb càrrecs.  

La investigació es va iniciar arran de diverses informacions rebudes a finals del 2017, que van permetre constatar que a l’interior d’uns habitatges de la urbanització Mar de Riudecanyes s’estava duent a terme algun tipus d’activitat il·lícita relacionada amb el tràfic d’estupefaents.

Després de diverses gestions d’investigació, es va establir que es tractava d’un grup organitzat de com a mínim cinc persones, que es dedicava al conreu indoor de marihuana i al seu posterior tractament i distribució. Els investigats treballaven de manera coordinada, metòdica i prenien grans mesures de protecció.

A principis d’aquesta setmana els investigadors van interceptar un dels enviaments camuflats amb destinació als Països Baixos. La furgoneta va sortir de Riudecanyes carregada amb set cafeteres industrials. Quan els agents van escorcollar exhaustivament el vehicle i la càrrega van localitzar 6 kg de marihuana envasada al buit a l’interior dels calderins de les cafeteres. 

En l’entrada i perquisició judicial duta a terme aquest dimecres als quatre habitatges investigats, els mossos van localitzar diners en efectiu, material específic per al conreu de marihuana indoor  i restes de diverses plantacions ja recol·lectades. Es tractava d’unes instal·lacions preparades per al cultiu exhaustiu amb sistemes per evitar ser detectades.

Els investigadors donen per desarticulada l’organització criminal ja que, dels cinc membres investigats, han pogut detenir-ne tres i als altres dos els han fet constar una ordre de recerca i detenció.

 

Paraules clau: