Back to top

Devoció i tradició en la processó de la Mare de Déu del Carme

Aquest diumenge Cambrils ha viscut els actes centrals de la Festa de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors. La tradicional processó de la Verge ha portat, novament la imatge, a fer un passeig pel mar. Nombrosos cambrilencs i turistes s'han aplegat al moll de ponent per veure com l'embarcaven.
pescadors

Devoció i tradició s'han unit a la plaça de l'església de Sant Pere d'on ha sortit la processó de la Mare de Déu del Carme. Després de la pregària i els cants, la Verge, enlairada pels portadors, ha començat el recorregut pels carrers del port acompanyada dels vogadors de Cambrils, nens i nenes vestits de mariners, membres de la confraria de la Mare de Déu del Carme, músics, autoritats i pubilles. És una processó molt sentida pels cambrilencs, tot i que també atrau turistes i visitants. "Pels pescadors la Mare de Déu del Carme ho és tot", assegura la presidenta de la Confraria de la Mare de Déu del Carme, Lluïsa Ferré.

Un dels moments més esperats és quan els portadors pugen la Mare de Déu al vaixell, i la processó continua per mar.

Enguany, però, els pescadors no l'han acompanyat, i és que, tot i que la festivitat ha caigut en diumenge, el col·lectiu pesquer volia que la processó sortís dissabte, com s'ha fet en els darrers anys.

Notícies relacionades