Back to top

Dos anys descobrint les muntanyes de Prades damunt un 4x4

El Club 4x4 Muntanyes de Prades està d'aniversari. Fa dos anys que engegaven els motors per convertir-se en l'única entitat d'aquestes característiques a la comarca i aquest dissabte tenen plantejada una gimcana en la qual hi participaran 21 equips.
4x4

Caçar way points. Pot sonar bèl·lic o bé un terme sortit d'un videojoc, però res més lluny de la realitat. Es tracta d'aglutinar el màxim de punts en camins que s'han repartit per les muntanyes del territori. És el principal objectiu de la gimcana organitzada pel Club 4x4 Muntanyes de Prades, una entitat que enguany compleix dos anys de vida. Vint-i-un equips d'arreu de Catalunya es trobaran a la vila vermella aquest dissabte per intentar coronar-se guanyadors d'aquesta iniciativa.

Cada participant haurà d'elaborar una estratègia a seguir durant tota la jornada i en cas de dificultat, podran comptar amb ajuda tècnica, tal com explica el secretari del club, Fermí Calavera. Així, en cas de necessitat, s'activarà un dispositiu d'ajuda si algú es perd o té qualsevol incidència tècnica. La gimcana començarà a les vuit del matí i s'acabarà a les set de la tarda. L'equip guanyador serà el que hagi recopilat més punts i hagi acabat la competició en el temps acordat, mentre que aquells que arribin a la línia de meta més tard de les set del vespre, seran penalitzats.

4x4 grup

Una gimcana que des de l'organització defineixen com a pionera i tecnològica, tenint en compte que es deixen banda els mapes en paper per substituir-los per aplicacions mòbils. De fet, els mapes on hi apareixen els way points s'entregaran a primera hora del matí i serà feina de cada participant traçar quins camins caldrà recórrer per arribar-hi.

Tot plegat es fa en el marc del segon aniversari de l'entitat, que aglutina tot terrenys. Actualment una trentena de socis formen part de l'associació. Entre els socis, hi ha diversitat de perfils, passant de joves de vint anys a d'altres conductors més sèniors. El club continua tenint clar els seus valors dos anys després de la seva creació: descobrir el territori sense deixar-hi marca. Des del club, lamenten la mala fama que tenen els vehicles motoritzats als entorns naturals. Calavera insisteix en què en moltes ocasions, paguen justos per pecadors i remarquen la importància de ser curosos amb el medi ambient, sent aquesta la seva principal voluntat.

4x4 

El club 4x4 Muntanyes de Prades és l'única entitat que aglutina la passió pels tot terreny a la comarca i que ja ha engegat els motors per convertir-se en un referent al territori.

Paraules clau:

Notícies relacionades