Back to top

Els carrers i el mar de Cambrils honoren a la Mare de Déu del Carme

Aquest dissabte Cambrils va honorar a la Mare de Déu del Carme omplin els carrers del port i el mar. La processó és l'acte central del cicle festiu de Cambrils i es va celebrar en cap de setmana per facilitar la participació dels pescadors.
Els carrers i el mar de Cambrils honoren a la Mare de Déu del Carme

Dins el cicle festiu de Cambrils, com en els últims anys, l'acte central i més multitudinari de la patrona dels pescadors va omplir els carrers del port i el mar. La processó de la Mare de Déu del Carme es va celebrar aquest dissabte per facilitar la participació dels pescadors.

A molts pobles costaners de Catalunya i entre ells Cambrils, els pescadors i les seves famílies honoren aquesta Verge i li demanen protecció. Aquesta festa ha anat evolucionant i als elements religiosos s'hi han anat afegint elements més profans i festius. Una celebració que atrau a gent de la zona.

La processó es va iniciar a la Plaça de l'Església de Sant Pere i es va dirigir al moll de ponent per continuar per mar i fer l'ofrena a la Mare de Déu. Va comptar amb la participació de Vent d'Estrop. Vogadors de Cambrils, nens i nenes vestits de mariners, la confraria de la Mare de Déu del Carme, la Banda de Música de Camarles, autoritats, pubilles i l'hereu de Cambrils.

Actualment l'organitza el departament de Festes amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors i la Confraria de la Mare de Déu del Carme. També hi participen altres entitats de Cambrils.  

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades