Back to top

Els habitatges de protecció oficial assoleixen el 95% d'ocupació

La dada correspon a la rebaixa dels preus del lloguer d'aquests pisos, les campanyes de difusió i l'ampliació del perfil dels possibles llogaters. El programa va destinat a cobrir les necessitats de persones en risc d'exclusió residencial per motius econòmics.
Els habitatges amb protecció oficial assoleixen el 95% d'ocupació

Les promocions municipals d'habitatge han assolit una pujada d'ocupació respecte a els últims anys. D'aquesta manera es tanca aquest mes de maig amb 152 contractes de lloguer de pisos de protecció oficial, quedant una oferta disponible de 8 habitatges lliures. Es milloren així les dades de l'any 2016, quan es va tancar amb una ocupació de lloguer social del 74%.

Carles Pellicer, alcalde Reus ha explicat que "l'Ajuntament ha assolit aquest mes de maig el 95% d'ocupació en les diferents promocions municipals d'habitatges amb protecció oficial. Per tant aquesta és una dada molt positiva, una dada que confirma l'encert de les polítiques d'habitatge que el Govern porta a terme i que són accions orientades als col·lectius amb més necessitats específiques d'habitatge i també amb la rebaixa de preu per ajustar el lloguer a les necessitats de la ciutadania".

Aquesta evolució positiva de les dades d'ocupació correspon, principalment a la rebaixa dels preus de lloguer social, les campanyes de difusió com les que s'han dut a terme al barri del Carme, o l'ampliació de les bases del perfil de les persones que volen accedir a un habitatge de protecció oficial. Per altra banda enguany es destinaran 35.000 euros en la millora d'aquests pisos i edificis.

Marc Arza, regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Reus ha explicat que "ara que tenim l'habitatge públic de la ciutat ple, i això és tot un èxit, què hem de fer? El que hem de fer és generar nous habitatges i ja estem estudiant formules per fer-ho, ja siguin pròpies com Ajuntament, amb Redessa o a través de col·laboració amb Incasòl. Jo crec que en els pròxims mesos hem de poder explicar com generem nova oferta per continuar donant aquest bon servei a la ciutat."

L'Oficina d'Habitatge de l'Ajuntament de Reus i REDESSA gestionen conjuntament un total de 160 habitatges repartits als barris Mas Bertran, Granja Massó i barri del Carme. Aquests pisos van destinats col·lectius amb risc d'exclusió residencial per motius econòmics.

Paraules clau: