Back to top

Els Mossos detenen dues reusenques per diversos delictes de furt

Les dues dones sumen 9 antecedents policials per aquest tipus de delictes
recurs

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) de la comissaria de Tarragona van detenir aquest dimecres dues dones, de 28 i 40 anys, ambdues de nacionalitat colombiana i veïnes de Reus, com a presumptes autores de sis delictes de furt.

Els fets van tenir lloc entre l’1 de desembre de 2018 i el 15 de novembre d’enguany en una botiga d’alimentació i quatre establiments de restauració de Tarragona. Les gestions d’aquest grup van permetre determinar que exceptuant el primer cas, en què hi va participar el marit d’una d’elles, les dones actuaven de manera coordinada. El modus operandi sempre era el mateix; mentre una controlava l’entorn i aprofitant la distracció de les víctimes, l’altra s’encarregava de sostraure objectes de valor de jaquetes i bosses de mà penjades en cadires per part de les víctimes.

Es dona la circumstància que en dues de les ocasions també van aprofitar el descuit dels treballadors de dos establiments per sostraure’ls els seus telèfons mòbils. Es caracteritzaven per la rapidesa i la naturalitat amb la qual actuaven, per la qual cosa no van aixecar sospites.    

El valor dels objectes sostrets entre diners en efectiu i telèfons mòbils, és de 2.600 €. En aquests furts, les detingudes també van sostraure documentació personal i targetes de crèdit, una de les quals van utilitzar en un caixer automàtic per intentar retirar diners.

Les dues dones sumen 9 antecedents policials per aquest tipus de delictes, mentre que en el cas del marit d’una d’elles només s’ha pogut confirmar la participació en el primer dels casos, motiu pel qual se’l va denunciar.

Les detingudes passaran en les properes hores a disposició judicial al jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona.

Paraules clau: