Back to top

Els musulmans reusencs, pioners en retransmetre les pregàries del Ramadà per Internet

Els musulmans esgoten els últims dies de ramadà, el mes del dejuni i l'abstinència. La mesquita del polígon Granja Vila de Reus acull cada dia centenars de persones que acudeixen a fer les oracions a Al·là. Per a la gent que per qualsevol raó no hi pot assistir, la comunitat musulmana retransmet en directe les pregàries a través d'internet, una experiència pionera a l'estat.

Aquest que veuen és el Mohamed, un jove que practica la religió musulmana i que, com la resta, es troba en ple ramadà. A la mesquita del polígon Granja Vila s’hi congreguen cada dia centenars de persones a fer l’última pregària del dia. Però per a tots aquells que no poden assistir-hi, el Mohamed va pensar en retransmetre a través d’internet totes i cadascuna de les oracions que els musulmans dediquen a Al·là.

La retransmissió s’emet a temps real a través d’un web cultural que està en funcionament des de fa un any. Es tracta d’una experiència pionera a tot l’estat espanyol amb la qual volen ser una finestra al món. I és que per aquesta mesquita al carrer Tolerància hi poden passar durant un cap de setmana, per exemple, unes 4.000 persones per fer les oracions en ple ramadà. No tothom, però, està obligat a fer-lo.

Els musulmans de Granja Vila acabaran el ramadà dijous de la setmana vinent després d’un mes d’abstinència.