Back to top

Els paradistes del Mercat de Nadal, satisfets amb El Mercadal

La mostra de productes de temàtica nadalenca va tornar a la cèntrica plaça de Reus l'any passat, després d'estar un any a la plaça Llibertat, i enguany ja ha recuperat del tot la normalitat del seu escenari tradicional. D'altra banda, entre els venedors hi ha diversitat d'opinions quant a l'afectació que ha generat la situació política a les compres.
Persones mirant una de les parades del Mercat de Nadal

Ornaments diversos, plantes i alimentació. Tot hi cap en el Mercat de Nadal, que segueix erigint-se un desembre més en una benvinguda a la il·lusió nadalenca. Un ordenat calaix de sastre que serveix de font d'inspiració i de recursos per a la decoració de moltes llars que celebren aquesta festivitat. "Ens faltaven quatre coses per a completar els adorns de casa i hem vingut a comprar-les", assegura Javier Ramos.

I és que, ja sigui amb una motivació concreta, com ara completar el pessebre o l'avet, o bé d'imprevist, la mostra de productes ha aplegat durant aquest pont moltes famílies, tant de Reus com d'altres municipis del territori. "Com que estem a prop, a Móra la Nova, baixem a fer un tomb", explica Tere Grau, una visitant.

Entre els paradistes s'ha generat un clam unànime de satisfacció pel retorn del mercat a la cèntrica plaça del Mercadal. Després d'un any de trasllat a la plaça Llibertat, amb el centre comercial La Fira aleshores acabat d'estrenar, la mostra va tornar l'any passat al centre de Reus. "És una tradició més perquè el comerç i els clients que venen al Mercat de Nadal passen pel Mercadal", defensa el venedor Jordi Sendra.

On sí hi ha diversitat d'opinions entre els mercaders és respecte el grau d'afectació que ha generat la situació política en les butxaques de la població. "Jo penso que sí influeix perquè quan hi ha por la gent s'hi està de moltes coses", manifesta Isabel Martí, paradista del mercat.

A més de les parades de productes, aquest pont també s'hi han pogut veure algunes actuacions artístiques. El Mercat de Nadal romandrà instal·lat fins al 23 de desembre.

Paraules clau: