Back to top

Els pescadors també es planten

Després de les mobilitzacions del sector de la pagesia arreu del país, els pescadors també s'han sumat a l'aturada

Després de jornades de mobilitzacions del sector de la pagesia arreu del país, aquest dimecres algunes confraries de pescadors com la de Cambrils també s'han sumat a l'aturada.

Igual que els pagesos, els pescadors reclamen una millora de les mesures, que qualifiquen d'abusives, i critiquen l'excés de burocràcia que han d'omplir per poder dur a terme la seva activitat. Així com, també la competència deslleial de producte vingut de fora.

Durant l'entrevista a la Comarcal, un dels exemples que s'ha posat sobre la taula és la problemàtica amb la tonyina o el dofí. Dues espècies protegides, però que actualment estan sobre poblades i que estan provocant molts problemes entre els pescadors.

Falta de relleu generacional

A més, un dels inconvenients que també es troben en l'actualitat és la falta de relleu generacional. Com passa en la pagesia, cada vegada és més costós poder viure d'un ofici així i, per tant, poca gent s'hi suma.

Els pescadors asseguren que les administracions els escolten i que esperen que les reunions i intercanvis de visions serveixin per notar les millores en el sector ben aviat.

Paraules clau:

Notícies relacionades